Annonce
Ugeavisen Bramming

To gudstjenester i Gørding juleaftensdag

Sognepræst Pernille Plesner Troldborg skal forestå to gudstjenster juleaftensdag i Gørding Kirke. det kan ikke lade sig gøre at gennemføre flere, når kirken skal luftes ordentligt ud mellem gudstjenesterne på grund af smittefare med covid-19 virus. Arkivfoto: Martin Wilde
På grund af smittefare med covid-19 virus er der begrænset plads i Gørding Kirke. Præst Pernille Troldborg står for to gudstjenester først på dagen den 24. december.
Annonce

GØRDING: Der plejer at komme mange i Gørding Kirke, når kalenderen viser den 24. december. Sådan er traditionen. I år er der kun et begrænset antal pladser til rådighed i den lille kirke på grund af de restriktioner, der er indført som følge af den smitsomme virus covid-19.

- Derfor havde vi først annonceret fire gudstjenester juleaftensdag. Men vi kan ikke nå at lufte kirken ordentlig ud med så mange gudstjenester i løbet af en dag, så vi holder kun to gudstjenester den 24. december, fortæller sognepræst Pernille Troldborg.

Hun fortæller, at der ikke bliver noget med pladsreservering forud. I Gørding gælder princippet "først til kirke"!

Annonce

Kun plads til 40

- På grund af restriktionerne må vi være 40 i kirken, og det bliver de 40 første, der kommer. Kirken er åben, og når der ikke er plads til flere, så er der ikke plads til flere, siger Pernille Troldborg og tilføjer:

- Vi ville gerne have holdt flere gudstjenester, men der er for mange smittekilder, som folk efterfølgende kan bære med hjem. Vi gør ikke noget overilet den dag. Og så er der jo også gudstjeneste juledag og anden juledag!


Vi kan ikke nå at lufte kirken ordentlig ud med så mange gudstjenester i løbet af en dag, så vi holder kun to gudstjenester den 24. december.

Pernille Troldborg, sognepræst


De to gudstjenester juleaftensdag i Gørding Kirke ligger tidligt på dagen - allerede klokken 10.30 og 12. Og får man ikke plads i kirken, så henviser Pernille Troldborg til, at Danmarks Radio senere på dagen på DR 1 vises en storslået julegudstjeneste.

- Desuden laver vi en julehilsen fra kirken, som kan ses på vores Facebook-side, lover sognepræsten.

Så dem, der måtte gå forgæves den 24. december, behøver ikke at mangle en lokal udlægning af Guds ord juleaftensdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce