Annonce
Ugeavisen Bramming

To Luciaoptog i Gørding

Konfirmandpigerne ved Gørding Kirke er klar til at gå optog gennem byens hovedgade. Foto: Pernille Troldborg
Annonce

Gørding: Luciadag er den 13. december, som i år faldt på en søndag. Siden Anden Verdenskrig har den svenske tradition bredt sig ud over det danske land  - også til Gørding, hvor hele to optog fandt sted.

Fredag den 11. december gik elever fra tredje klasse og pigerne i 7. klasse på Gørding Skole Luciaoptog. Den begyndte ved skolen og førte en tur over Nørregade til plejehjemmet Østergården, hvor Luciaoptoget på grund af smittefare måtte nøjes med at gå udenfor. Det var en kold omgang.

Elever fra Gørding Skole gik fredag Luciaoptog fra skolen til Østergården og retur. Foto: Pernille Troldborg

Søndag gik de kommende konfirmander Luciaoptog efter dagens gudstjeneste, som denne dag fandt sted sidst på eftermiddagen. Så var det blevet mørkt - og så tager et Luciaoptog sig bedst ud. De to optog begyndte på samme tid klokken 17.15 fra henholdsvis Sparkøbmanden og kirken for at gå ad Nørregade og mødes foran det store juletræ foran skolen.

- Corona-restriktionerne har gjort, at vi har måttet aflyse det traditionsrige Luciaoptog i kirken. Så håbede vi, at vi kunne gennemføre det udendørs på kirkegården. Heller ikke det har kunnet lade sig gøre på forsvarlig vis, fortæller sognepræst Pernille Troldborg.

Luciaoptoget med konfirmandpigerne fra Gørding Kirke er nået til juletræet ved Gørding Skole. Foto: Pernille Troldborg

Hun valgte i stedet at holde Luciadagens gudstjeneste mellem kl. 16  til 17. Efter Guds ord var forkyndt, var solen gået ned over Gørding, så Luciapigerne virkelig på smukkeste vis kunne bringe lyset frem på deres vej ad byens hovedgade.


Corona-restriktionerne har gjort, at vi har måttet aflyse det traditionsrige Luciaoptog i kirken. Så håbede vi, at vi kunne gennemføre det udendørs på kirkegården. Heller ikke det har kunnet lade sig gøre på forsvarlig vis.

Pernille Troldborg, sognepræst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce