Annonce
Ugeavisen Bramming

To pæretræer blev plantet

Eleverne i 5. klasseskiftes til at holde træet, fylde spaghnum på og trampe jorden til. Foto: Martin Wilde
Allerede næste sommer bør eleverne på Gørding Skole kunne spise de første pærer fra to nye Clara Frijs-pæretræer, som torsdag formiddag blev plantet bag skolen.
Annonce

Gørding: Hjælpende hænder var der nok af. Både 2. klasse og 5. klasse på Gørding Skole stod torsdag formiddag parat, da repræsentanter fra Esbjerg Naturplejeforening kom på besøg med to pæretræer. De mange elever fik lov at bruge kræfterne, da de to træer, som hver især er tre og en halv meter høje, med rode skulle slæbes hen til hullet, sphagnum puttes i og til slut jord.

Så skulle der stampes. Der blev trampet til, mens andre elever havde travlt med at skovle mere jord ned i hullet ved siden af træets rode.

- Vi regner med, at træerne vil give pærer allerede næste år, sagde Claus Nissen, som er kasserer i Esbjerg Naturplejeforening. Den melding vakte glæde hos Maja fra 5. klasse:

- Jeg skal være med til at spise pærerne, når de kommer. Det er min yndlingsfrugt. De smager godt, og vi har altid godt kunnet lide pærer i min familie. Vi plejer at lave pæresaft af dem.

- Det er jo et godt formål, men nej, jeg er ikke så vild med pærer. Men det hjælper på CO2-udslippet, sagde Viktor, der også går i 5. klasse.

Det passer med skolens profil. Den er glad for frugttræer.

Carsten Mathiesen, formand for Esbjerg Naturplejeforening.

Annonce

Første gang i Gørding

Det er Esbjerg Naturplejeforening, som forærer de to pæretræer. Repræsentanter for foreningen er på turné i denne tid med træer, som bliver plantet rundt omkring ved institutioner i Esbjerg – og så to i Gørding.

- Ja, det er første gang, vi donerer træer uden for Esbjerg by. Vi har søgt om penge til indkøb af træerne hos Velux Fonden, der har bevilget 70.000 kroner, og vi skrev, at det er til brug i Esbjerg Kommune. Så derfor er vi her i Gørding i dag, og det passer med skolens profil. Den er glad for frugttræer, siger Carsten Mathiesen, formand for Esbjerg Naturplejeforening.

De to pæretræer i Gørding er det sjette sted, naturplejeforeningen donerer træer til. Alle andre modtagere af naturplejeforeningens træer ligger i Esbjerg.

Eleverne i 2. klase lægger kræfterne i. Foto: Martin Wilde
Der skal lægges kræfter i, fro at slæbe træet hen til hullet, hvor det skal plantes. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce