Annonce
Ugeavisen Bramming

To tredjedele af finansieringen er på plads, men: Grundejerforening mangler små 150.000 til ny lege- og fællesplads - og nu haster det

Grundejerforeningen Porsholtparkens bestyrelse med formand Frederik Lind helt ude til højre håber, det vil lykkes at skaffe de manglende 150.000 kroner til det store lege- og fællespladsprojekt, inden september, for ellers falder finansieringen til jorden. Foto: Martin Wilde
Der mangler 150.000 kroner - og de skal være skaffet inden september bliver til oktober. Ellers falder finansieringen sammen for et storstilet projekt med en stor legeplads og nyt fællesareal, der skal komme hele Bramming til gavn.

Bramming: Lidt gemt af vejen og alligevel ret let tilgængeligt i den nordlige del af byen. Sådan kan man beskrive et stort grønt areal på størrelse med fire parcelhusgrunde.

Det ligger på grænsen mellem Porsholtparken og Gabelsparken - de to grundejerforeninger ejer hver halvdelen - og arealet kan udnyttes langt bedre, end det sker i dag. Det mener bestyrelsen i Grundejerforeningen Porsholparken, på hvis del af arealet, der ligger en legeplads og står nogle borde- og bænkesæt.

Planerne er storslåede. Den gamle legeplads, der er udtjent og bærer præg af slid og råd, skal udskiftes med en ny og legerigtig. Planen er, at fællesarealet skal udvikles, så det kan styrke fællesskabet blandt medlemmerne i grundejerforeningerne og samtidig skabe aktivitetsrammer for resten af Brammings befolkning. Det skal være et fællesareal, som inviterer til leg, fysisk bevægelse og mulighed for samvær, venskaber og tryghed på tværs af alder, køn og bopæl, som det hedder i det materiale, grundejerforeningens bestyrelse har sendt ud med diverse ansøgninger til virksomheder og fonde.

Annonce
Det gamle legetårn trænger til at blive skiftet ud med et nyt og meget gerne større. Foto: Martin Wilde

For alle i Bramming

- Det er vores fællesareal, men det er til alle borgere i Bramming, siger Lene Bredtved Christiansen, som er bestyrelsesmedlem i Grundejerforeningen Porsholtparken. og tilføjer, at fællesarealet bliver et sted, mange vil komme til at passere, når de til fods eller på cykel opsøger den kommende Rema 1000-forretning, som er ved at blive bygget umiddelbart nord for Porsholtparken.

- Noget af det første, vi har lavet, er et bålsted. Vi har også skiftet gyngestativet, som ikke var i god stand. Der skulle virkelig graves dybt, for at sikre, det var ordentligt funderet, supplerer Frederik Lind, som er grundejerforeningens formand.

Annonce

De sidste penge mangler - og det skal være snart

Planer er der nok af. Frivilligt arbejde også. Til gengæld kniber det med at skaffe pengene. Eller helt præcist: det kniber med at skaffe den sidste tredjedel af de 434.000 kroner, som projektet forventedes at komme til at koste, da grundejerforeningens bestyrelse for snart halvandet år siden begyndte at arbejde på projektet. De første to tredjedele af beløbet er det lykkedes grundejerforeningen at få tilsagn til.

Det skal ikke bare være en legeplads, men et super legested for alle - både børn og voksne, hvor man for eksempel kan mødes efter skoletid og snakke.

Lene Bredtved Christiansen

- Vi mangler den sidste del af finansieringen. Vi mangler penge, og det skal være snart. Det, der presser os, er, at tilsagnet fra Norlys Vækstfond udløber med udgangen af september. Hvis ikke projektet er i gang til den tid, falder projektet, forklarer Frederiks Lind:

- Vi mangler et sted mellem 100.000 og 150.000 kroner, hvis vi skal være realistiske. Det er ud af et projekt på 450.000 kroner, som vi må forvente, priserne kommer op på med den seneste tids prisstigninger. Så det er to tredjedeles finansiering, der falder væk, hvis det ikke lykkes at skaffe de sidste 150.000 kroner.

Annonce

Legested for alle

Flere af bestyrelsesmedlemmerne har fysisk travet Industrivej fra ende til anden, for at gå tiggergang hos udvalgte virksomheder. Desværre uden det forventede resultat. Sidste udvej er at søge støtte hos større landsdækkende fonde.

Håbet er, at det grønne fællesareal kan blive et samlingssted for både byens børn, unge og deres forældre, hvor man kan mødes efter skoletid. Foto: Martin Wilde

- Det her jo anderledes. Det skal ikke bare være en legeplads, men et super legested for alle - både børn og voksne, hvor man for eksempel kan mødes efter skoletid og snakke i det madpakkehus, vi håber kommer op og stå, siger Lene Bredtved Christiansen.

- Efter den 19. maj er vi klar til at sætte spaden i jorden. Håbet er, at vi kan komme i gang inden udgangen af september, siger Frederik Lind.

Kontakt

Hvis du har fået lyst til at større projektet, eller har brug for yderligere oplysninger, kan du kontakte Grundejerforeningen Porsholtparken via e-mail på adressen: porsholtparken6740@gmail.com

Her kan du også rekvirere projektforslaget, der indeholder projektbeskrivelse og budget.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Annonce