Annonce
Ugeavisen Bramming

Tre år gammelt firma vækster stadig

Blue-Tech A/S er leveringsdygtig i totalløsningersninger, fastslår Jannie T. Madsen og Carsten Christensen - og gennemgår gerne roll-up-teksten. Foto: Kirsten Enevoldsen

El-installationer, ventilation, indeklima-løsninger og teknisk rådgivning leveres fra Blue-Tech A/S i Bramming, Toftlund, Esbjerg og Varde.

Annonce

BRAMMING: Carsten Christensen, Esbjerg, og Allan Krogh, Bramming, sad for tre-fire år siden sammen i en bestyrelse. Begge med baggrund som selvstændige el-installatører, og begge med et ønske om et der skulle ske noget nyt.

- Måske skal vi slå os sammen?

Ideen var født, og der var enighed om, at "så skal vi starte sammen helt fra bunden og med en klar rollefordeling". Allan med ansvaret for det tekniske, og Carsten for det administrative. Overvejelserne tog mere og mere fart, og 1. oktober 2014 kunne de starte op i de næsten nye bygninger på Industrivej 55 i Bramming. Navnet blev Blue-Tech, og den konstant ekspanderende virksomhed drives som et aktieselskab.

Annonce

Kontrolleret vækst

Det administrative hovedsæde ligger - sammen med lidt værksteds- og lagerkapacitet - stadig i Bramming, men siden 2014 er der kommet adresser til på Mådevej i Esbjerg, på Fynsgade i Toftlund og på Håndværkervej i Varde. Alt i alt er her godt 30 ansatte - med en selvkørende afdelingsleder ansat hvert sted - og firmaets strategi er helt klar:

- Vi skal have en kontrolleret vækst, og det skal ske dels ved opkøb dels ved organisk udvikling. Arbejdsgangene er sat præcist i system, og næste gang, vi opkøber er virksomhed, ved kontormedarbejderne nøjagtig, hvad de skal gøre, så vi kommer videre uden for meget spildtid, siger direktør Carsten Christensen hen over en kop kaffe i mødelokalet på Industrivej.

- Og det er egentlig ikke fordi vi dirigerer rundt med montørerne ude i marken. Hver enkelt afdeling og montør er i vid udstrækning helt selvkørende, og så trækker de respektive afdelinger på hinandens spidskompetencer, når der er brug for det. En vis koordinerende funktion har vi dog somme tider her på kontoret, hvor trådene samles, siger Janni T. Madsen og Helle D. Christiansen, der passer hovedkontoret.

Annonce

El-, ventilation og rådgivning

Hvad er det så, Blue-Tech kan og udvikler i en stadig mere teknologisk verden?

- Vores hovedarbejdsområder er el-installationer, ventilation, indeklima-løsninger og teknisk energirådgivning i videste forstand, fortæller Carsten Christensen, mens han ruller informations-planchen med firmaets ydelser op og understreger, at der er rigtig mange driftskroner at spare ved at satse på optimale løsninger, der opfylder det behov, en virksomhed, et landbrug, en offentlig institution eller en privat husholdning har.

Som eksempel nævner Carsten Christensen indeklima-området. Her er der flere faktorer at vægte, når den rette løsning skal dimensioneres: Hvor stor er bygningen/lokalet? Hvor mange mennesker er der i lokalet? Hvad er lokalets funktion o.s.v.?

Behovsstyret tænd- og sluk-funktioner ude som inde er ligeledes vigtig, og med en korrekt installation på dette felt er det nemt tilbagebetalt over to år.

Inden for landbrug og industri er der en række lovkrav, der skal efterkommes - ikke mindst på ventilations- og indeklima-området. Også her er der mange penge at spare, og hvor der er dyr - i en svinestald eller på en fjerkræfarm - er trivsel både et spørgsmål om dyrevelfærd og indtjening.

Annonce

Varmepumper

Det helt overordnede begreb i Blue-Techs forretningsmodel og virksomheds-filosofi er og bliver dog "tekniske totalløsninger":

- Varmepumper er i den forbindelse en vigtig komponent i mange løsningsforslag, siger Carsten Christensen og fletter igen ventilation og indeklima ind i opgaven:

- Via varmepumpen, som vi leverer årlig service på, kan der opnås strømbesparelse på rumopvarmning. Der kan indarbejdes køling i andre rum, og der kan fjernes fugtighed. Det hele hænger jo sammen, og som regel er det i kombinationen af de forskellige komponenter, løsningen ligger.

Læs også: Godt indeklima giver arbejdsglæde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kun 10 i kirken

Ugeavisen Bramming

Nørderi

Annonce