Annonce
Ugeavisen Bramming

Tre år med frihed under ansvar

Det er hele skolens trivsel, vi skal arbejde – men først og fremmest børnenes læring og trivsel, siger Jan Lagoni – her sammen med nogle børn, der er blevet ældre og er nået længere op i skoleforløbet end på arkivbilledet her.
Vi er endnu på udviklingsstadiet, men til august er vi klar til at skubbe frisættelses-projektet i gang, siger Fortunaskolens leder, Jan Lagoni.
Annonce

SKOLE: Lederen af Fortunaskolen med fem afdelinger – Bakkevejen og Nordre i Bramming, Gørding Skole, Grimstrup Skole og Vejrup Skole, - Jan Lagoni, ser meget frem til de tre år ”frisættelses”-forsøget skal køre:

- Det skal jo forløbe fra august 2021 til og med juni 2024. Det skal ske inden for de nugældende overordnede rammer og inden for de økonomiske rammer for skolevæsenet her i Esbjerg Kommune.

- Herfra er der frihed til, at vi kan boltre os. Vi kan endda her i Fortunaskole-regi beslutte forskellige modeller, som måtte tiltale og passe til den enkelte skolematrikel, fortæller Jan Lagoni, der beskriver status som værende på idéudviklingsstadiet:

- Vi har holdt inspirerende møder med både lærere og pædagoger på alle afdelinger, og jeg har oplevet stor positive interesse for at være med til at give friheden friheden indhold – naturligvis kombineret med en vis usikkerhed i forhold til, at det jo er ubetrådt land, vi bevæger os ind i – og skal gøre det under ansvar over for de overordnede rammer, siger Jan Lagoni, der ikke selv melder konkrete ideer ud på nuværende tidspunkt:

- Nu skal der igangsættes en proces, der skal gro fra neden og fra hver enkelt lokalitet. Vi skal nå frem til, hvilken skole, vi vil drive i de tre forsøgsår, og så skal der rykkes i forhold til det, ligesom der skal optimeres i forhold til elevernes læring og trivsel for at nå målet med en endnu bedre folkeskole.

- Jeg tror, jeg på hele skolens vegne godt kan fastslå, at vi glæder os!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce