Annonce
Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Olfert Krog samarbejder gerne med alle partier og lister i byrådet i Esbjerg Kommune, hvis det kan føre til, at Dansk Folkepartis politik føres ud i livet. Foto: Martin Wilde
For fire år siden gik Olfert Krog (DF) direkte fra et mangeårigt job hos politiet til en pensionisttilværelse fyldt med lokal- og regionalpolitik. Til november skal han som spidskandidat sammen med de øvrige kandidater forsøge at genvinde Dansk Folkepartis pladser i byrådet.

Esbjerg Kommune: Det var en gammel soldaterkammerat, som bor lidt længere henne ad vejen, der fik Olfert Krog til at gå ind i politik. Og gå til Dansk Folkeparti, DF. Det endte med, at Olfert Krog for fire år siden for første gang stillede op til både byråd og regionsråd – og blev valgt til begge.

- Jeg læste værdipolitikken for Dansk Folkeparti og fandt, at den på mange punkter passer ind i mit livssyn, men jeg regnede egentlig ikke med at blive valgt.

Men det gjorde han. Og han fik posten som formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget og en plads i Økonomiudvalget.

Annonce

- Vi arbejder for sundhed og velvære, så formandsposten i Sundheds og Omsorgsudvalget, den passer godt til det, siger Olfert Krog.

- Det er to meget centrale og indflydelsesrige poster, som giver stor mulighed for at påvirke kommunens udvikling og arbejde for de svageste i samfundet – børn, unge og ældre. I regionsrådet sidder jeg i miljøudvalget, det præhospitale udvalg og i epidemikommissionen. Her har jeg i miljøudvalget været med til at lave en ny råstofplan, hvor vi har forsøgt at lave et paradigmeskifte, så vi ikke bare graver løs, men passer på og ikke skal køre for langt med lastbilerne, mellem der, hvor gruset er gravet og hvor det skal bruges, fortæller Olfert Krog.

Klare mærkesager

Når det gælder den kommunale politik i Esbjerg Kommune, så er Olfert Krog ikke i tvivl om, hvad der har højeste prioritet i de kommende år.

- Det, der betaler hele gildet, er skatteindtægterne fra arbejdspladserne. Vi skal derfor sørge for gode betingelser for virksomhederne, så skattekronerne giver os mulighed for at udvikle kommunen, drive gode plejehjem, skoler og så videre. Det er også vigtigt, at vi gør det attraktivt at flytte til kommunen, for vi er i en negativ spiral, og den skal vi ud af. I den forbindelse skal vi have fokus på at få flere videregående uddannelser, gode studiemiljøer samt kultur og fritidstilbud. Det er allerede lykkedes at få jurastudiet og kandidatdelen af lægestudiet til Esbjerg, og det er en landvinding i forhold til den store efterspørgsel, der er efter jurister og læger i kommunen og i landsdelen, siger Olfert Krog:

Når det er i gang, så skal vi få et bedre serviceniveau, og vi skal ikke under det niveau, som det ligger på nu.

Det, der betaler hele gildet, er skatteindtægterne fra arbejdspladserne. Så vi skal derfor sørge for gode betingelser for virksomhederne, så skattekronerne giver os mulighed for at udvikle kommunen, drive gode plejehjem, skoler og så videre. Det er også vigtigt, at vi gør det attraktivt at flytte til kommunen, for vi er i en negativ spiral, og den skal vi ud af.

Olfert Krog, Dansk Folkeparti
Annonce

Ingen besparelser

Som et eksempel på sidstnævnte nævner Olfert Krog, at det netop vedtagne budgetforlig er uden besparelser, som der var lagt op til.

- Til gengæld har partierne så parkeret deres ønsker til senere, og det betyder, at kommunen kan fortsætte med det nuværende serviceniveau. Det må siges at være et godt resultat, selvom økonomien ikke gav plads til yderligere ønsker fra byrådets partier og lister, konstaterer Olfert Krog:

- I Sundheds- og Omsorgsudvalget giver det da mulighed for at fortsætte med at arbejde efter den nylig vedtagne sektorplan, ligesom vi kan fortsætte med at støtte op om lokalrådene i Bramming, Gørding, Darum, Sønderris og Guldager, som alle har planer om at etablere seniorboliger og seniorbofællesskaber med en reception og sygepleje tæt på. Mange vil jo gerne blive boende i eget hjem.

Annonce

Politikken er den samme

Naturligvis er målet at blive valgt, når der valg den 16. november. Hvor mange kandidater, Dansk Folkeparti får valgt, tør Olfert Krog ikke spå om.

- Dansk Folkeparti klarede sig godt ved det sidste kommunalvalg – set i forhold til landsgennemsnittet. Vi fik tre i byrådet, og er to nu, og jeg synes, at vi ved samarbejde med de øvrige partier og lister har opnået rigtig gode resultater. Vi ser sådan på det, at samarbejde er vejen frem, og det er vi parate til igen med den samme politik, slår Olfert Krog fast.

Blå bog

Olfert Krog er 76 år.

Han bor i Esbjerg sammen med sin kæreste.

Han er uddannet elektriker.

I 1969 begyndte han på Politiskolen og arbejdede i politiet til udgangen af 2017.

Olfert Krog var i ordenspolitiet, først på Vesterbro, siden i Esbjerg. Han var hundefører, vagthavende og siden stationsleder i Billund og i Varde og leder af ordenspolitiet i Esbjerg. Han har også været udsendt til international tjeneste fem gange, blandt andet i Gaza.

Han håber, at den turbulens, Dansk Folkeparti i de senere år har været ude for på landsplan, ikke vil påvirke valget til byrådet. For der er stor forskel på lokalpolitik og landspolitik.

Dansk Folkeparti Esbjerg stiller med syv kandidater til kommunalvalget. Seks bor i Esbjerg og en i Bramming.

- Jeg fatter ikke, vi ikke har kunnet finde flere kandidater i resten af kommunen. Men det skal jo også være nogen, som gider, påpeger han.

Olfert Krog er ikke i tvivl, når man spørger til, hvad han vil være kendt for, og hvorfor man skal stemme på Dansk Folkeparti til kommunalvalget.

- Troværdighed er det, jeg vil kendes for. Det er mit adelsmærke. Det kan være en af årsagerne til, at man stemmer på mig, og at jeg blev valgt ind, første gang jeg stillede op.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Endelig!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Smidt ud af shelter, fordi andre ville betale mere: Stine og Søren sendt på flugt

Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Ugeavisen Bramming

Først kniv og gaffel – dernæst politik

Ugeavisen Bramming

Lions inviterer til gå-maraton i fire byer

Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Bramming

Helge Ørsted Pedersen udstiller i Pianosalg.dk

Ugeavisen Bramming

Pernille Juhl på biblioteket

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” klar til afsløring

Ugeavisen Bramming

Portrættegning og kunstnermøde på Egnsmuseet

Ugeavisen Bramming

Fantasien har ingen grænser

Ugeavisen Bramming

For smal: Handicapråd frygter ulykker på trafikeret vej

Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

Ugeavisen Bramming

27-årig mister kørekortet for evigt: - Retten sender stærkt signal

Ugeavisen Bramming

Fuldt hus til Bierfesten 23. oktober

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Bramming

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Ugeavisen Bramming

Jubel over penge til cykelsti

Annonce