Annonce
Ugeavisen Bramming

Trygfonden betaler nye cykelhjelme til skole

Trafiklærer Per Thodsen - her uden cykelhjelm - glæder sig over, at Trygfonden donerer 30 nye cykelhjelme til Bakkevejens Skole. Cykelhjelme som eleverne kan låne, de skal på cykeltur i skoletiden. Privatfoto
Eleverne på Bakkevejens Skole skal have cykelhjelm på, når de cykler på tur i skoletiden. Skolens gamle cykelhjelme blev kasseret, og der var ikke råd til nye, men til marts får skolen 30 nye cykelhjelme af Trygfonden.
Annonce

BRAMMING: På Bakkevejens Skole er trafiklærer Per Thodsen en glad mand. Forleden fik han besked om, at Trygfonden har bevilget 9.750 kroner, som skolen skal bruge til at indkøbe nye cykelhjelme. 30 styk i alt. Cykelhjelmene kan skolens elever låne, når de skal på cykeltur i skoletiden.

- Når vi cykler i skoletiden, skal alle elever have hjelm på. Det gælder alle elever, lige fra 0. til 9. klasse, siger Per Thodsen.

Hjelmene skal bruges til at udligne sociale skel, for det er stadig ikke alle elever, der har en cykelhjelm på, når de hjemmefra cykler til og fra skole – en hjelm som de så også kan bruge, når eleverne skal på cykeltur i skoletiden.

- I vores trafikpolitik står, at cykelhjelme kan eleverne låne af skolen, hvis de ikke selv har en cykelhjelm. De nye cykelhjelme fra Trygfonden er kun til låns i skoletiden ved for eksempel en cykeltur ud til Vadehavet. Så kan man låne en cykelhjelm i det tidsrum, fortæller Per Thodsen.

Annonce

Gamle kasseret

Bakkevejens Skole har tidligere haft cykelhjelme til udlån til ture i skoletiden. Men de gamle cykelhjelme var for dårlige og blev kasseret.

- Og pengene er små, så der var ikke til at købe ny. Nu får vi så 30 nye cykelhjelme foræret, som eleverne kan låne, fortæller Per Thodsen.


pengene er små, så der var ikke til at købe ny. Nu får vi så 30 nye cykelhjelme foræret, som eleverne kan låne.

Per Thodsen, trafiklærer


Skolen valgte at søge om beløbet hos Trygfonden, fordi fonden i mange år har arbejdet sammen med Rådet for sikker Trafik.

- Det er godt vi har Trygfonden. Den kender jeg gennem mit arbejde som trafiklærer, siger Per Thodsen.

Han regner med, at skolen får de nye hjelme overrakt en gang i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kun 10 i kirken

Ugeavisen Bramming

Nørderi

Annonce