Annonce
Ugeavisen Bramming

Ud at se med DSB – en ferie planlagt med tilfældigheder

Tør du mon sige pyt? Det gjorde Karin Egholm, og så endte sommerferien blandt andet i Randers Regnskov. Foto: Jens Jager
Annonce

Lige som så mange andre skulle vi i år holde sommerferie i Danmark på grund af coronavirus. Vi har også holdt ferie i Danmark de seneste par år. Vi har været rundt i dejlige skønne Danmark, som har så meget at byde på. Spændende oplevelser, de grønneste skove, stormfyldte kyster, aktiviteter og kulturelle oplevelser – masser af helt særlige perler og unikke pletter. Det var derfor ikke svært også at skulle være i Danmark i år. Det krævede dog nogle drøftelse af, hvordan vi kunne få dette år til at skille sig ud fra andre år.

Så hvad skulle vi finde på?

Vi besluttede helt spontant at investere i to rejsepas, som gav os mulighed for at rejse med tog, busser og metro i en hel uge. På den måde kunne vi både være med til at passe på miljøet og også prøve noget der mindede om ”interrail”. Vi syntes selv, det var vildt genialt, så vi kastede os over planlægningen. Der skulle ikke gå lang tid, før vi endte på en beslutning og en rute der hed Bramming – Aarhus – Læsø – Silkeborg og sluttelig Thorsminde, inden turen igen skulle gå til Bramming. En nøje planlagt tur, der skulle give os en række helt forskelligartede oplevelser. Vi havde dog lige glemt at tage højde for, at mange andre jo var i gang med den samme øvelse. Vi startede fulde af energi med at ville få styr på overnatningen og fik da også hurtigt bestilt et hotelværelse til den første nat i Aarhus. Og så skal jeg da lige love for at udfordringerne startede. For vi var så absolut IKKE de eneste, der havde tænkt, at Læsø ville være det perfekte rejsemål. Alt og jeg mener virkelig ALT – hoteller, bed and breakfast, vandrerhjem – alt var fuldt booket. Og på det her tidspunkt havde vi slet ikke tænkt på færgen til Læsø endnu.

Hjemme hos os er vi heldigvis gode til at sige ”pyt”, så vi fandt da bare på noget andet – og nyt rejsemål skulle være Sæby. Ja, du har sikkert allerede gættet det. Ikke så meget som et eneste værelse kunne vi trylle frem. Ikke via ”nettet” og ikke via telefonisk kontakt. Der var ikke noget at gøre. Der var tilsyneladende igen rigtig mange, der havde tænkt den samme tanke som vi.

Vi kiggede på hinanden og sagde ”pyt” et par gange til. Vi havde jo lige som allerede bestilt et værelse i Aarhus, så planmæssigt ville vi befinde os i den del af landet. Så kom den næste spontane idé – hvad med at lade ledige overnatningsmuligheder bestemme ruten for os. Som sagt så gjort, og vores rute kom nu til at hedde: Bramming – Aarhus – Visborg – Frederikshavn – Randers og tilbage til Bramming igen. Og hvilket held, at vi gjorde det, for undervejs dukkede den ene perle efter den anden op. Inden vi nåede så langt, skulle vi dog gennem endnu et par rejsemæssige udfordringer. Vi var tilsyneladende heller ikke ene om, at rejse nord på fra Aarhus. Det var nemlig ikke verdens nemmeste opgave, at få pladsbilletter til de ønskede tog. Igen må jeg lige nævne, at det er en kvalitet at kunne sige ”pyt”, for når tingene arter sig anderledes, end man har planlagt, så bliver man nødt til at se sig omkring og undersøge, hvor man er havnet. For i sådanne situationer dukker de uventede og særlige øjeblikke op, som man efterfølgende kan gemme i skatkamret sammen med alle de andre særlige øjeblikke i ens liv.

Den her rejse bød uventet på den hjerteligste velkomst, beværtning og overnatning i Møllehuset ved Visborggaard med indlagt besøg i slotshaven, den lækreste frokost i caféen på Hobro Station, hvor vi blev efterladt af en bus og derfor havde en time til overs på en mennesketom station, besøg i botanisk have i Frederikshavn med efterfølgende musik ved Krudttårnet i den smukkeste aftensol, besøg i Randers Regnskov og overnatning i endnu en skøn oase – et lille hyggeligt sted kaldet Stefansens Hotel, med det sødeste værtspar.

Alle overnatningsmuligheder var fuldt bookede på Læsø. Karin Egholm og hendes mand Jens Jager sagde pyt, og så besøgte de blandt andet Botanisk Have i Frederikshavn i stedet. Foto: Jens Jager

Vores tur i Danmark har mindet os om, at vi ikke altid behøver at planlægge alt til mindste detalje. Vi bør i stedet være meget mere åbne og lade det spontane eller tilfældighederne sætte retning, for så står oplevelserne på spring. Vi har oplevet nye pletter på Danmarkskortet, vi har hørt musik, som vi ellers ikke normalt hører, vi har oplevet en buschauffør smile til os og ryste på hovedet, da vi sammen med vores kuffert blev sat af på landevejen, fordi vi havde glemt at trykke på stopknappen og var kørt alt for lang, og ikke mindst har vi mødt hjertevarme og gæstfrihed nye spændende steder.

En ting er helt sikkert – og det på trods af, at vejret ikke har vist sig fra sin pæneste side, at vi flere gange ikke har kunne få pladsbilletter til netop det tog vi gerne ville med, på trods af bekymrende overfyldte busser og på trods af, at corona har sat retning – så var interrail i Danmark slet ikke så skør en ide - oplevelserne har været sjove, spændende og finurlige.

Tør du mon sige ”pyt” og give køb på noget af detailplanlægningen næste gang, du skal tænke på ferie?


En ting er helt sikkert – og det på trods af, at vejret ikke har vist sig fra sin pæneste side – så var interrail i Danmark slet ikke så skør en ide - oplevelserne har været sjove, spændende og finurlige.

Karin Egholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce