Annonce
Ugeavisen Bramming

Uenighed er ikke ovre, bebuder naboerne

Sådan kommer de kommende lejeboliger til at ligge i skovområdet mellem Hellesvej og Hedetoften. Hellesvej ligger uden for planen øverst, og Østergade uden for planen til venstre. Ill: Tjæreborg Huse
En række utilfredse naboer til det kommende byggeri og beboere langs Hellesvej og Østergade vil gøre indsigelse mod den byggetilladelse, som Martin Nielsen på vegne af Skovlystparken ApS og Tjæreborg Huse har fået i sidste uge. Martin Nielsen tilbageviser påstandene.

Bramming: - Den gør vi indsigelse imod!

Sådan siger Leif Andreasen, der bor på Hellesvej og er en af tre talsmænd for de lodsejere, som har grunde enten op til skovområdet ved Hellesvej og Østergade eller som bor på Hellesvej. Her vil Tjæreborg Huse nu til at bygge lejeboliger, som lodsejerne mener ikke kan klare den øgede trafik, byggeriet vil medføre.

Det, de vil gøre indsigelse imod, er den byggetilladelse, som Skovlystparken ApS og Tjæreborg Huse i sidste uge fik af Esbjerg Kommune. En byggetilladelse, der giver firmaerne ret til at bygge 25 lejeboliger i kanten af skovområdet mellem Hellesvej, Østergade og Hedetoften.

Annonce

Jordbundsprøver

- Det har tidligere været opgravet område, og der er smidt husholdningsaffald og alt muligt andet. Folk brugte området som en losseplads, selv om den ikke var officiel losseplads. Derfor har vi bedt om, at der bliver foretaget jordbundsundersøgelse på området, og det skulle være sket i fredags. Vi ønsker også, at der etableres en bom, så det ikke er muligt at køre igennem fra Hedetoften til Hellesvej, siger Leif Andreasen.

- Der er lavet jordbundsprøver på området, hvor de nye lejeboliger opføres, og der var ingen forurening, siger Martin Nielsen, ejer af Tjæreborg Huse og medejer af Skovlystparken ApS, som bliver bygherre på de nye lejeboliger:

- Derimod er der et potentielt forureningsbælte under de nuværende huse i området, har kommunens miljøafdeling oplyst til mig i en mail. Desuden er der tinglyst vejret fra Hellesvej til området, men ikke til at der kommer øget trafik via Hellesvej, siger Martin Nielsen, der oplyser, at der i de kommende lejekontrakter kommer til at stå, at bilkørsel til og fra boligerne skal ske via Hedetoften.

Annonce

To år

Uenigheden om byggeriet i området begyndte i 2019, hvor Martin Nielsen som ejer af området via et selskab offentliggjorde byggeplanerne. Dengang klagede de nærmeste lodsejere og beboere på Hellesvej og Østergade over indbliksgener, og det medførte, at byggeplanerne måtte ændres. Syv af de 25 lejeboliger opføres nu et andet sted, godt 200 m væk, og der skete også tilpasninger af husene, som kommer til at rumme lejeboligerne.

- Vores indsigelser bevirkede, at en blok bliver flyttet til et andet sted, og der er ændret noget ved udformningen af de kommende huse. Der er stadig problemer med indbliksgener, men lidt har vi da fået ud af det. Vi synes ikke, kommunen har arbejdet på vores side, men på hans side hele tiden, siger Leif Andreasen.

- Vi har fulgt lokalplanen, som er fra længe før, de nuværende huse på området blev opført, siger Martin Nielsen.


Vores indsigelser bevirkede, at en blok bliver flyttet til et andet sted, og der er ændret noget ved udformningen af de kommende huse. Der er stadig problemer med indbliksgener, men lidt har vi da fået ud af det.

Leif Andreasen


Leif Andreasen mener også, at jordarbejderne i forbindelse med byggemodningen begyndte, før der var etableret vejforbindelse mellem grunden og Hedetoften, som bliver adresse for de kommende lejeboliger. Det ligger fast, at der nu er etableret mulighed for at køre ind på grunden fra Hedetoften, som bliver adgangsvej for de kommende lejere.

Annonce

Der har været krig

Martin Nielsen medgiver, at hele processen med at bygge lejeboliger ikke er gået, som han kunne ønske det.

- Der har været krig. Det har været en ensidig kamp til nu fra deres side med rygter, der savner fakta, så det er krig fra deres side. Vi har i hvert fald været under beskydning. Men vi har bevist alt, hvad der skal bevises. Det er ikke vores ønske at smadre området, siger Martin Nielsen og tilføjer:

- Det er dyrt byggeri og tegnet, så det passer ind. Vi har været igennem en lang proces med kommunen, som skal holde øje med os, og den er vi kommet i mål på.

- Martin Nielsen kalder det krig. Vi kalder det uenighed, siger Leif Andreasen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Ugeavisen Bramming

Spejdere melder om stagnation på landsplan

Ugeavisen Bramming

Kristine fejret med et mærke

Ugeavisen Bramming

Derfor er vi spejdere

Ugeavisen Bramming

Børn lægger mariehøns rundt i Bramming

Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

V-holdet sat til kommunalvalget

Ugeavisen Bramming

Anja startede sit eget rengøringsfirma og har nu fem ansatte:  - Det er vildt, hvordan det går fremad

Annonce