Annonce
Ugeavisen Bramming

Vaccine på vej til Gørding og Tjæreborg

Nytårsdag blev beboere på Solgården vaccineret mod coronavirus. I løbet af denne uge får beboere på Østergården i Gørding og Tjæreborg Ældrecenter også et stik af vaccinen, der skal transporteres nedfrosset ved -72 grader. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce

Området: Den første godkendte covid-19 vaccine fra BioNTech og Pfizer er på vej ind i skuldrene på rigtig mange danskere. Også her i lokalområdet. Sundhedsstyrelsen har fastlagt, at det i første omgang er beboere på plejehjem og ansatte, der arbejder samme steder, som får vaccinen først. Siden følger øvrige ældre, andre personer i risikogruppen og ansatte i sundhedsvæsnet og siden resten af befolkningen, sådan som det fremgår af det brev, Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i dagene omkring jul sendte ud til samtlige danskere i deres e-boks.

Nytårsdag, den 1. januar, blev beboere og ansatte på plejehjemmet Solgården i Bramming vaccineret. Det oplyser Arne Nikolajsen, som er direktør for Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune.

- Østergården i Gørding og Tjæreborg Ældrecenter indgår i planlægningen fra den 6. til den 8. januar 2021. Planerne er endnu ikke endelige, siger Arne Nikolajsen.

Med andre ord: inden ugens udgang vil alle beboere og ansatte på de tre kommunale plejehjem i avisens dækningsområde have fået den første dosis vaccination. Det samme har beboerne på de øvrige 231 plejecentre i region Syddanmark - altså de af beboerne, som siger ja tak til vaccinen. For det er frivilligt, om beboerne vil vaccineres eller ej, men region Syddanmark oplyser, at cirka 93 procent af plejehjemsbeboerne har taget imod tilbuddet om at lade sig vaccinere mod coronavirus.


Østergården i Gørding og Tjæreborg Ældrecenter indgår i planlægningen fra den 6. til den 8. januar 2021. Planerne er endnu ikke endelige.

Arne Nikolajsen, direktør for Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune


- Vaccinen kan forhåbentlig være med til at give vores ældre medborgere noget af den livskvalitet tilbage, som coronaen har stjålet fra dem i alt for lang tid. Så jeg er glad for, at så mange tager imod tilbuddet. Det betyder rigtig meget, at vores ældste og sårbare borgere kan føle tryghed, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Vaccinen fra BioNTech og Pfizer er først rigtig virksom, når der er givet to doser. Den anden dosis gives mellem tre og seks uger efter den første.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce