Annonce
Ugeavisen Bramming

Efter to års ventetid: Vejen er banet for Jysk og Thansen

Nu mangler der kun en byggetilladelse, før Pro Development kan opføre to butikker til Jysk og thansen i Bramming. Foto: Jysk
Byrådet godkendte mandag eftermiddag en ændring i kommuneplanen, så det nu er tilladt at bygge to butikker i et såkaldt aflastningscenter langs nordsiden af Vardevej. Så nu mangler der kun en byggetilladelse.

Bramming: Endelig kom den i hus. En ændring af kommuneplanen, så der åbnes for at bygge et såkaldt aflastningscenter langs nordsiden af Vardevej i Bramming. Byrådet i Esbjerg Kommune vedtog ændringen i kommuneplanen på sit møde mandag klokken 17.

Det er nu to år siden, firmaet Pro Development henvendte sig til Esbjerg Kommune med planer om at bygge to butikker langs den nordlige side af Vardevej. De to butikker var tiltænkt at huse en Jysk og en thansen. De to butikker skulle placeres på en grund lige vest for der, hvor Jem og Fix har en butik.

Nu er planerne endnu tættere på at blive til et realitet. På sit møde mandag eftermiddag godkendte byrådet i Esbjerg Kommune, at der kan ske en ændring af kommuneplanen for området, så der kan etableres to butikker med udvalgsvarer, som det hedder i dagsordenen.

Annonce

Tre høringssvar

Forslaget til ændring af kommuneplanen har været i offentlig høring fra den 22. december 2021 til den 16. februar i år, og der er indkommet tre svar, blandt andet et fra Bramming HHI, der støtter projektet. Et andet høringssvar er indsendt af Trio-Bramming, der foreslår en anden placering af butikkerne, hvilket byrådet har afvist, da placeringen kommer til at ske ved siden af den nuværende Jem og Fix, som også er en større butik med udvalgsvarer.

Endelig har Pro Development, der står for det planlagte byggeri, også ønsket at der kan placeres en mobilantenne på området, at der skulle ske en afklaring vedrørende delvis nedsivning af regnvand, samt belægning, at der kan benyttes stålplader på facaden af bygningerne og en afklaring af, om farven blå indgår som signalfarve eller ej.

Annonce

Arkitektens øjne på det

Byrådet afslog at give lov til en mobilantenne, da det ikke var hensigten med det oprindelig forslag til ændring af kommuneplanen, og at det forventes at ville kræve endnu en offentlig høring. Byrådet afslog også at tillade stålbeklædning på facaden, da der i planen er lagt vægt på sammenhæng med det eksisterende Jem og Fix, for at bibeholde et ensartet arkitektonisk udtryk med naboejendommen, Jem og Fix.

"Gennem hele planprocessen har der været fokus på at opsætte ens bestemmelser med planen for det nærliggende Jem og Fix", hedder det i sagsfremstillingen til byrådsmødet.

Et ønske om at må benytte farven blå, der jo indgår i Jysks logo, er imødekommet.

Dermed mangler der kun en tilladelse, før byggeriet kan gå i gang. Det er byggetilladelsen, som Pro Development kan indsende allerede nu. Dermed er der en reel god chance for, at byggeriet kan begynde, inden regeringens plan om ved lov midlertidigt at forbyde etablering af ny aflastningscentre, bliver fremsat. Avisen erfarer, at det vil ske i løbet af sommeren.

Jysk og thansen

Jysk og thansen er to danske butikskæder, der hver især kræver større butikslokaler, som ikke findes i centrum af Bramming, hvorfor der fra brede kredse har været opbakning til at etablere et såkaldt aflastningscenter langs Vardevej.

Set fra Bramming ligger nærmeste thansen og Jysk-butikker for nuværende i Esbjerg, Ribe, Varde og Vejen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce