Annonce
Ugeavisen Bramming

Nr. 5 i Danmark: Vejrup Skole i superligaen

Ingen uro eller slinger i valsen her. Eleverne i 0. klasse er vilde med deres skole: Vi ka’ bedst li’ matematik og dansk. Og vi ka’ faktisk godt læse. Foto: Kirsten Enevoldsen
Høj medarbejdertrivsel og lavt elevfravær karakteriserer Vejrup Skole Fortuna, der har klassekvotienter fra 14 til 23 elever.
Annonce

VEJRUP: Vejrup Skole Fortuna med aktuelt 117 elever fra 0. til og med 6. klassetrin er i den absolutte superliga – både i Esbjerg Kommune og på landsplan, hvad angår forældrenes tilfredshed med skolen.

Det viser den brugertilfredshedsundersøgelse, som Danmarks Statistik netop har udsendt, og som er rekvireret af Social- og Indenrigsministeriet. I Esbjerg Kommune er afgivet 3.929 besvarelser ud af de godt 170.000 på landsplan. Der har kunnet svares fra 1 til 5 i undersøgelsen, hvor 1 er ”meget utilfreds” og 5 er ”meget tilfreds”.

Vejrup Skole har opnået 4,6 points ud af de 5 mulige. Kun fire skoler har på landsplan nået mere; nemlig 4,7 points, og der er i hele landet kun fem andre, der tangerer Vejrups 4,6.

- Vi er naturligvis glade for det fine resultat, som dog ikke kommer som den helt store overraskelse, siger skolens pædagogiske leder, Ole Zoltan Göller.

På Vejrup Skole har de ikke et lærerværelse – men en personalestue, og her som på resten af skolen overholdes corona-reglerne, understreger Ole Zoltan Göller. Skolen har haft to tilfælde af corona i to forskellige klasser. Foto: Kirsten Enevoldsen

- Vi er en meget velfungerende skole med høj medarbejdertrivsel og lavt elevfravær. Vi ligger i en lille, aktiv landsby i udvikling og med en aktiv befolkning, og her er et godt sammenhold, siger lederen der. Vi har desuden en engageret støttegruppe i byen, VAKS, som støtter op om skolens initiativer og er vakse øjne og ører i lokalsamfundet, siger skolelederen, der dog ikke selv bor i Vejrup.

Skolen har tidligere været øremærket som spareobjekt under de kommunale budgetforhandlinger. Det har hver gang givet anledning til oprør i lokalsamfundet, som har et stort sammenhold. Da der i dag er god gang i udstykninger og grundsalg, venter ingen da heller, at den kommer i politikernes søgelys, når den kommunale økonomi snart igen er på dagsordenen.

- Den gode skole og SFO, samt det aktive foreningsliv er noget af det, ikke mindst børnefamilier interesserer sig meget for, når de flytter til området, siger Ole Zoltan Göller, der for nylig har modtaget elever fra to nytilflyttede familier.


Den gode skole og SFO, samt det aktive foreningsliv er noget af det, ikke mindst børnefamilier interesserer sig meget for, når de flytter til området.

Skoleleder Ole Zoltan Göller


Vejrup Skole er samtidig begunstiget af noget nær optimale klassekvotienter fra 14-23 elever, hvor nærhed, tillid og fælles ansvar lægges til grund for høj elevtrivsel. Vejrup Skole er en afdeling af distriktsskolen Fortuna, som også dækker skolerne i Bramming, Gørding og Grimstrup.

Uden mad og drikke du’r helten ikke – heller ikke i Vejrup Skoles 0. klasse, hvor sækken med pakker er placeret lige midt i lokalet. Foto: Kirsten Enevoldsen

At Vejrup Skole med sin størrelse og engagerede personale giver gode rammer for læring og trivsel er en kendsgerning, og skolen tiltrækker også elever uden for bygrænsen. Den meget strukturerede hverdag - med fokus på klasseledelse og ro i timerne, har blandt andet åbnet for, at et hjerneskadet barn fra Bramming kan være en del af en normal klasse her, med hjælp fra en støtte nogle få timer hver dag – til stor tryghed for både barn og forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kun 10 i kirken

Ugeavisen Bramming

Nørderi

Annonce