Annonce
Ugeavisen Bramming

Vemod og nye toner til 1. maj

Naturligvis blev der sunget fællessang efter arbejdersangbogen. Foto: Martin Wilde
Der var taler. Der var fællessang efter arbejdersangbogen. Men der var også spansk guitarspil og nye ansigter i teltet til det årlige 1. maj-arrangement i Bramming.
Annonce

Bramming: De røde faner var sat frem, og de blafrede lystigt i brisen, helt som de plejer.

Men 1. maj-arrangementet i Bramming var ikke helt, som det plejer. Selvfølgelig blev der lagt ud med fællessang, ”Når jeg ser et rødt flag smælde”, men herefter blev der holdt et minuts stilhed til ære for netop afdøde musiker Jørgen Hvitved, der sammen med vennen og makkeren i duoen Jørn Jørgen Jyde, Jørn Boesen Andersen, i 24 år har sørget for den musikalske underholdning til de årlige 1. maj-arrangementer i Bramming.

- Det er en speciel dag. Der er kommet nogle følelser ind over. Jeg kan mærke, at jeg savner ham på en dag som i dag, hvor vi plejede at lave sjov og ballade, sagde Jørn Boesen Andersen, der som god folkesocialist naturligvis mødte op til den lokale fejring af arbejdernes internationale kampdag.

- Men de har fundet en dygtig sanger og musiker, og musikken er lige i Jørgen Hvitveds ånd. Han rejste jo også til Cuba og Jamaica.

Taler

De hold taler:

Henny Fiskbæk, folketingskandidat for Socialdemokratiet.

Ulla Koman-Mejer, byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

Sebastian Ladefoged, medlem af HK Ungdom.

Bjarne Jakobsen, formand for 3F Kongeåen.

Annonce

God stemning

Det sagde Jørn Boesen Andersen, mens den nye musiker Mike Hecchi gav prøver på sit repertoire af spanske, portugisiske og latinamerikanske arbejdersange. Naturligvis sunget på det rette sprog og med flot guitarspil til, så man følte sig hensat til en arbejderdemonstration på en mindre bar i Caracas eller Bogotá.

Selv priserne på de traditionelle øl, vand og pølser kunne få en til at føle sig under sydlige himmelstrøg. Stemningen ved bordene var god. Undervejs blev der som altid sunget ”Den russiske Bjørn”, og der blev lyttet til talerne. Selv hunden Chico – en miniatureudgave af en engelsk bullterrier, sad andægtigt på sin ejers skød med udfoldede ører og lyttede til, hvad der foregik omkring den. Også da byrådsmedlem Ulla Koman (S) talte om at udvikle Bramming:

Annonce

Opgaver skal løses lokalt

Vi skal holde fast i at udvikle vores by. Det er vigtigt, at aktiviteterne i byen skal hænge sammen. Alle skal byde ind med aktiviteter på plejehjemmene. Beboerne på Solgården skal være en aktiv del af samfundet, sagde hun blandt andet og slog et slag for at stoppe centraliseringen:

- Opgaver skal løses lokalt. Det man løser lokalt, det går aldrig galt!

Jo, det var en fornøjelig eftermiddag for de hen ved 60 mennesker, der lige skulle markere, at kalenderen viste 1. maj.

Læs også: Travl dag for folketingskandidat

Læs også: Tilfreds arrangør

Lis og Bente grillede pølser og solgte øl og vand. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce