Annonce
Ugeavisen Bramming

Verdens bedste bilist

- Når jeg stiger ind i min bil, så forandres jeg til djævlen selv. Nogle ville kalde det hysterisk kælling. Sådan skriver Rose Marie Pedersen blandt andet i denne uges klumme. Foto: Martin Wilde

Jeg ved ikke om, jeg er en af de få, men jeg tror det næppe. Når jeg stiger ind i min bil, så forandres jeg til djævlen selv. Nogle ville kalde det hysterisk kælling.

Jeg synes selv, jeg er en af de bedste bilister. Jeg indretter mig. Jeg følger trafikken. Og hvis der så er nogle, der ikke gør det, så kommer jeg somme tider op i det røde felt. Min mand og jeg er ikke enige om, hvordan man skal køre på vejene og bliver det aldrig.

Hvorfor stopper folk ikke ved et fodgængerfelt, når der står en, der skal over. Jeg har prøvet at holde for tre små børn ved en skole, samtidig kører tre - ja tre biler over fra modsatte bane.

Annonce

Hvorfor tror i jeg holder? De kørte alle med skyklapper, og det oplever jeg desværre ofte, og det er i sådanne situationer, mit ordforråd ligger på top 10 listen. Det er vel okay.

Hvad sker der for de unge bilister, der kører ad røven til? De taler telefon, og man kan se de taler med sidemanden og fægter med arme og ben for at forklare, eller der skal lægges makeup i en fart. Så hold for fanden øjnene på vejen, spasser!

Jeg siger ikke, det gælder alle unge, men de tror, de er udødelige. Og jeg har lagt mærke til, at det tit er unge piger, der tror, de er super bilister, og det giver dem ret til at skide på et samarbejde på vejen.

Nu tænker du nok at jeg er for grov og generaliserer, men nej. Jeg taler bare af erfaring, og de findes derude. De unge fyre kører stadig for stærkt, men det gør de midaldrende mænd også. Specielt hvis de har en bil med lidt ekstra hestekræfter. Der skal lige køres lidt smart i en fart, selvom de burde være klogere.

Næh, alle burde køre som mig. Og hvis jeg laver en fejl i trafikken og bliver dyttet af eller får en skråt op, så tag da lige og slap af. Alle kan sgu da lave en fejl. Næ, jeg kører godt, og mange kunne lære af det.

Så kommer vi til de gamle nisser på 80+, der snegler sig igennem trafikken, og som helt pr. automatik regner med, at jeg har tid til at vente på, at de skal skifte til fire gear på en 100 meter strækning. Jeg ved da godt, at man som pensionist har mere tid, men behøver de for pokker at bruge den i trafikken? Næh, Rose, hvor blev din medmenneskelighed af, da du kørte den dag?

Cyklister er et helt kapitel for sig selv. Der er gud ske, tak og lov, mange, der cykler efter forholdene, men modsat er der også nogle, som cykler med hovedet oppe i røven, og jeg bliver sur – måske mere rigtig vred – når de cykler uden hensyntagen til andre trafikanter. Jeg ville være ked af det, hvis jeg kørte et menneske ned. Selv om det var cyklistens egen fejl, bliver du som bilist straffet på pengepungen, men også over det, at man har forvoldt skade på et andet menneske.

Hvorfor fanden kan mange ikke bruge blinklys? Så bander jeg indvendigt og tænker, hvor svært kan det være? Hvorfor er der altid nogle, som skal køre i overhalingsbanen på lange strækninger? Har de købt den yderste bane? Idioter!

Trods det at der ikke er nogen, der skal overhale, irriterer det mig. Og stop dog med at bremse før afkørslen for at køre af. Regler er til for at blive overholdt, mens jeg må gerne overskride en gang imellem, jeg er jo bare menneske.

Det er mig i trafikken. En blanding af den perfekte bilist og satan. Når jeg stiger ud af bilen, så bliver jeg normal igen – min mand vil måske sige noget andet.

Til sidst vil jeg godt takke alle de bilister, der kører lige så godt som mig. For uden jer ville jeg jo være nødt til at lade bilen stå, for det er ikke til at holde ud at være sådan en kælling. Og jeg undskylder, hvis jeg har trådt nogen over tæerne.


Det er mig i trafikken. En blanding af den perfekte bilist og satan. Når jeg stiger ud af bilen, så bliver jeg normal igen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Storkereden varsler frugtbarhed i Endrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kraftig stigning i antal forældre, der vælger privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Derfor valgte vi privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Lone kan lide roen i hverdagen

Ugeavisen Bramming

Jeanette har aldrig fortrudt, hun blev selvstændig indenfor børnepasning

Ugeavisen Bramming

Efter et halvt år er Tine ikke i tvivl: Det var den rigtige beslutning

Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Annonce