Annonce
Ugeavisen Bramming

Vi skal alle være synlige

Vi står til rådighed og kan til enhver tid kontaktes for en samtale, siger Kim Nordrup og Carsten Pedersen, der i samme åndedrag understreger, at de er pålagt tavshedpligt. Foto: Kirsten Enevoldsen
Der skal samarbejdes på kryds og tværs med tydelige rammer og krav til børn og unges opførelse. Vi kender godt problemerne, men vi har altså tavshedspligt, siger SSP og politiet.
Annonce

BRAMMING: SSP – de tre store versaler, der står for Skole, Social og Politi – er betegnelsen for den ”instans”, der er sat i verden for at flette fingre om at agere, når noget går skævt – eller er på vej til det – for børn og unge.

Annonce

Vi har tavshedspligt

Og der har gennem den seneste tid været talt meget om unge, der opfører sig uhensigtsmæssigt i og omkring hallen/Bramming Kultur- og Fritidscenter. Vi har spurgt den kommunale SSP-konsulent Kim Nordrup og nærbetjent Carsten Pedersen om de kender til dette.

Indledningsvis understreger de, at de begge er underlagt tavshedspligt, men de fastslår samstemmigt, at de er bekendte med problemerne. De ønsker ikke at udtale sig konkret, men fortæller, at det i ungdommen er helt naturligt at søge væk fra voksenopsyn, og at de opfordrer forældre til at være i dialog med egne børn omkring dette.

- Vi er helt klar over, at vores anbefalinger hører til i den bløde afdeling, men vi ved også, at det er tydelighed og fra de voksne, der skal til.


Vi har tavshedspligt, og vi er helt klar over, at vores anbefalinger hører til i den bløde afdeling, men vi ved også, at det er tydelighed og fra de voksne, der skal til.

Kim Nordrup og Carsten Pedersen


Annonce

Vi kender mødestederne

-Vi ved, at nogle unge er larmende og kan have svært ved at finde ”medspillere” i livet, de kan udvikle sig konstruktivt sammen med. De samles og mødes med hinanden – her i byen omkring Sportsentret, ved Skøjtesøen, omkring tribunen på Stadion og i byens skolegårde.

SSP og Politiet opfordrer alle til at dreje omkring de uofficielle offentlige mødesteder, når man lufter hund eller går en aftentur:

-Vis jer – og tag en snak med andre voksne om det her. Vi er mange, der skal løfte i flok. Det er en kulturændring, vi skal stå sammen om at skubbe i gang, og vi kan ikke bare udpege de involverede som banditter. For det er de ikke!

Annonce

Bekymringssamtaler og netværk

Tydelige voksensignaler kan ikke altid stå alene. Politiet har imidlertid også mulighed for at invitere en ung og forældre til en bekymrings-samtale om uhensigtsmæssig adfærd. Her er SSP også altid til stede.

Kim Nordrup fortæller yderligere, at han også jævnligt bruger at sætte rammen omkring forældre til en gruppe af unge, som løber sammen. Her er omdrejningspunktet tydelighed på de udfordringer der er, men også, at de i sådanne forældrenetværk er sammen om at sætte rammerne for børnenes trivsel.

Her bruger Kim Nordrup også at invitere Carsten Pedersen med ind i forældrenetværkene.

-Bramming har gode faciliteter og tilbud til børn og unge, og det skal vi alle værne om, siger Kim Nordrup og Carsten Pedersen, der altid kan kontaktes:

- Vi er til rådighed og ronderer jævnligt områderne for at vise tydelighed, falde i snak og måske skubbe en anden form for samvær i gang end den lidt destruktive, der gør andre utrygge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce