Annonce
Ugeavisen Bramming

Vicki er skiftet til sang

I mange år arbejdede Vicki Thykær fra Bramming som grafiker. Nu har hun som 46-årig taget skiftet til at blive kirkesanger, og er i gang med uddannelse i Løgumkloster. Foto: Martin Wilde
I mange år arbejdede Vicki Thykær som grafiker. Men så skulle der ske noget nyt, så nu lever hun af at være kirkesanger og er i gang med at tage uddannelsen som kirkesanger på Kirkemusikskolen i Løgumkloster. Og hun er begyndt at spille på ukulele.
Annonce

BRAMMING / ENDRUP / VEJRUP: Det er aldrig for sent at begynde på noget nyt. Også når det gælder arbejde og uddannelse. Det er 46-årige Vicki Thykær et godt eksempel på. I sin ungdom blev uddannet grafiker, og som sådan arbejdede hun i mange år. Fik familie og to børn, som nu er 21 og 22.

Men så skulle der ske noget nyt. Og det blev sang. Og til spille på ukulele.

- Sidste år blev jeg spurgt, om jeg ville være med til at skrive til Bramming Revyen. Instruktøren, Jens Jager, sagde, vi skulle have nogen med, der kan synge. Og du skal med på scenen, for vi skal have en, der kan synge, sagde han til mig.

- Jeg har altid elsket at synge!

Annonce

Der var en annonce

Sang skulle det være. Så Vicki Thykær søgte optagelse i Hjerting Koret. Og så var det hun så en annonce, hvor der blev søgt en kirkesanger til kirkerne i Vejrup og Vester Nykirke.

- Jeg regnede ikke med at få jobbet. Men det gjorde jeg. Og med jobbet fik jeg også lyst til at blive teknisk bedre, så jeg er heldig, at menighedsrådene vil betale min uddannelse som kirkesanger på Kirkemusikskolen i Løgumkloster.

Blå bog

Vicki Thykær er 46 år.

Hun bor i Bramming.

Hun har en kæreste og to børn på 21 og 22 år fra et tidligere forhold.

Hun er oprindelig uddannet grafisk tegner og skiltemaler, men er nu ved tage uddannelsen som kirkesanger på kirkemusikskolen i Løgumkloster.

Hun arbejder som kirkesanger i Vejrup og Vester Nykirke sogne samt i Kongeåpastoratet.

I mellemtiden er hun også blevet ansat som kirkesanger i kongeåpastoratet, som omfatter kirkerne i Gredstedbro, Hunderup, Hjortlund, Jernved og Vilslev.

Annonce

Nærvær

Kontakten til andre mennesker er noget af det, Vicki Thykær sætter pris på ved jobbet som kirkesanger, er kontakten til andre mennesker.

- For eksempel at være med til at give folk nærvær til en begravelse. Når jeg står og synger og får øjenkontakt – det er bare mission accomplished. At få nedbragt noget stivhed. Vi har et fantastisk samarbejde, hvor jeg spiller præludium på ukulele, og Uffe (Vestergaard, sognepræst i Vejrup og V. Nykirke, red.bem.) tager teksten ind i prædikenen.

Annonce

Yndlingsinstrument

Vicki Thykær siger selv, hun spiller instrumenter til husbehov. Klaver, guitar, banjo og ukulele. Sidstnævnte lille strengeinstrument er et nyt bekendtskab.

- Min datter fik en omkring jul af min far. Hun kunne ikke stemme den, så hun spurgte, om jeg kunne hjælpe. Den kom ikke retur, før jeg havde købt en til mig selv. Jeg spiller på den hver eneste dag.

Det lille strengeinstrument ukulele er i løbet af det seneste år pludselig blevet Vicki Thykærs yndlingsinstrument. Foto: Martin Wilde

Hvad fascinerer dig ved ukulelen?

- Det er lyden. Og akkorderne er nemme at tage, for der ikke så langt mellem strengene. Og så er den nem at have med rundt. Ja, ukulelen er pludselig blevet mit yndlingsinstrument, men den egner sig ikke til alt, men den egner sig godt til mig. Jeg er nok født 30-40 år for sent til min musiksmag. Numre, som Audrey Hepburn og Patsy Cline sang, egner sig godt til ukulele!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce