Annonce
Ugeavisen Bramming

Vind dvd-filmen Erna i Krig

Nu kan du vinde dit eget DVD-film eksemplar af filmen Erna i krig ved at deltage i Ugeavisens konkurrence. PR-foto
158.000 mennesker nåede at se den i biografen. Nu er den ude på DVD, og du kan vinde en af fem DVD-film Erna i Krig.

Ugeavisen: Den nåede lige at blive vist i landets biografer, inden de blev lukket ned på grund af coronarestriktioner. 158.000 billetter blev der solgt til filmen Erna i krig, som er Henrik Ruben Gentz' filmatisering af Erling Jepsens roman af samme navn.

Nu er filmen udkommet på DVD og Blu-ray, og Ugeavisen Bramming har fået fem DVD-film stillet til rådighed, som vi udlodder til læserne.

Annonce

Handling

Filmen har udgangspunkt i Sønderjylland i 1918, det sidste år af Den store Krig, som Første Verdenskrig hed dengang, man ikke vidste, der senere skulle komme en anden. Erna Jensen, spillet af Trine Dyrholm, lever sit jævne, stilfærdige liv hjemme i Sønderjylland, hvor hun bor med sin enfoldige søn, Kalle, spillet af Sylvester Byder. En dag banker den lokale landbetjent Meier i skikkelse af Ulrich Thomsen på hendes dør, for at hente Kalle til krigstjeneste for Det tyske Kejserrige, som Sønderjylland dengang var en del af.

Men Erna har ikke til sinds at sende sin eneste søn til skyttegravskrigen. Hun må selv gribe til handling, hvis Kalle skal reddes fra den sikre død. Forklædt som menig soldat drager Erna afsted til fronten sammen med et regiment af sønderjyske landsmænd. I mødet med soldaten Anton Seiersen, spillet af Anders W. Berthelsen, vækkes nye ukendte sider til live i Erna - og hendes dunkle fortid kommer frem i lyset og alt forandres!

Annonce

Erfarne folk står bag

Udover de omtalte stjerneskuespillere er det erfarne filmfolk, der står bag Erna i krig. Instruktøren er den Oscarnominerede Henrik Ruben Genz, der i 1998 fik nomineret sin kortfilm Bror min bror til en Oscar og vandt Krystalbjørnen i Berlin. Siden har han instrueret film og tv-serier blandt andre filmen Frygtelig Lykkelig i 2008, og afsnit af tv-serierne Forbrydelsen, Krøniken og Nikolaj og Julie.

Manuskriptforfatteren er Bo Hr. Hansen, som har skrevet manuskripter til tv-serier samt kort- og spillefilm. Han skrev også manus til den fjerde film i Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-serie, Journal 64, samt filmen Kunsten at græde i kor.

Annonce

Vind DVD-film

Hvis du vil vinde en af de fem DVD-film Erna i krig, skal du gøre følgende. Du skal sende en mail til adressen red.bramming@ugeavisen.dk. Det er vigtigt, at du i emnefeltet skriver Erna-konkurrence, og i mailen skriver du så, hvorfor det lige er dig, der skal vinde filmen. Husk også at skrive dit navn og din postadresse, ellers kan vi ikke sende filmen til dig, hvis du bliver en af de fem heldige vindere.

Din mail skal vi have modtaget senest tirsdag den 6. april klokken 9.00, hvorefter vi udtrækker de fem heldige vindere. Afgørelsen af, hvem der vinder, er endelig, og kan ikke appelleres. Held og lykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce