Annonce
Ugeavisen Bramming

Visions-snak ved kvindeegen i Darum

Grundlovsegen, der blev plantet i 1915 – det år, kvinderne fik stemmeret til folketing og rigsdag – var en helt perfekt kulisse til det visions-møde, der var indkaldt til i Darum. Foto: Kirsten Enevoldsen
Fem byrådsmedlemmer og flere forvaltningsfolk mødtes med Darum-borgerne over kaffen fra Kjeldgaards Kaffe.

DARUM: - Vi er altså nogle her i Darum, der har en hed drøm om at få en mark med vilde blomster og insekter. Den kunne ligge her på marken bag vores forhåbentlig kommende købmandsbutik…. Og ja: Vi ved godt, at her er fire lodsejere involveret, så helt realistisk er det måske ikke, men….


Vi er altså nogle her i Darum, der har en hed drøm om at få en mark med vilde blomster og insekter. Den kunne ligge her på marken bag vores forhåbentlig kommende købmandsbutik…. Og ja: Vi ved godt, at her er fire lodsejere involveret, så helt realistisk er det måske ikke, men….

Hanne Christensen


Annonce

Hanne Christensen var én af de 25-30 Darum-borgere, der onsdag havde takket ja til at høre, se og snakke med byrådspolitikere og forvaltningsfolk om Esbjerg Kommunens Vision 2025.

Kommuneplanlægger Astrid Moltke Jordt lyttede da også interesseret og fik området udpeget, og så må Hanne og de øvrige medlemmer af biodiversitetsudvalget under Darum Lokalråd se, hvor langt drømmen rækker.

Hanne Christensen (t.h.) viser kommuneplanlægger Astrid Moltke Jordt, hvor man gerne vil ha’ en blomstrende, duftende og summende biodiversitets-mark. Foto: Kirsten Enevoldsen

Det holdt tørvejr

Det udendørs visionsmøde lagde ud i gården ved det gamle Mulvad MC på Refshedevej, men da så regndråberne helt opgav at falde, trak alle ned til Kvindegen/Grundlovsegen ved Sviegade, hvor salig lærer og kirkesanger Peter Jakobi Nielsen (1850-1940) var med på en lytter.

Formanden for Lokalrådet, Helle Ertmann, bød velkommen. Morten Kjeldgaard fra Kjeldgaards kaffe i Ribe var en populær person, der havde travlt med at brygge kaffe fra bagenden af den lille handy vogn, hvorfra deltagerne kunne få en kop kaffe efter eget valg.

Så dukkede Radio Syds sendevogn bemandet med Gert Eilrich op, og de fremmødte byrådsmedlemmer, der alle gerne vil genvælges i november, vimsede rundt med kaffekoppen og snakkede med borgerne – i håb om måske at blive medinddraget, når vision 2025 og budget 2022 skal skrues sammen.

Ulla Koman-Mejer snakker over en kop kaffe fremtid med en af de fremmødte Darum-borgere, og Morten Kjeldgaard er i fuld gang med at brygge en cappuccino til Henning Ravn. Foto: Kirsten Enevoldsen

Stort og småt på programmet

Fra byrådet deltog Ulla Koman-Mejer (S), Nini Oken (S), Karsten Degnbol (V), Henning Ravn (V) og Kurt Bjerrum (V), og blandt emnerne på visionsmødet var ønsker om byggegrunde til forskellige boformer, ønsker om flere dagplejepladser – 18 børn står p.t. på venteliste, et ønske om en trampesti fra regnvandssøen til Diget, et ønske om at indtænke biodiversitet i fremtidig planlægning, den gamle krogrunds fremtid – og så et par indtrængende ønsker og spørgsmål om en kommende cykelsti mellem Bramming og Darum samt et lille suk om, at kommunen godt måtte holde de grønne områder en tand bedre.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Storkereden varsler frugtbarhed i Endrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kraftig stigning i antal forældre, der vælger privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Derfor valgte vi privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Lone kan lide roen i hverdagen

Ugeavisen Bramming

Jeanette har aldrig fortrudt, hun blev selvstændig indenfor børnepasning

Ugeavisen Bramming

Efter et halvt år er Tine ikke i tvivl: Det var den rigtige beslutning

Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Annonce