Annonce
Dalum Hjallese Avis

2-1 og hjem i bad: Kinesere flyver over drama i Dalum

Morten og Dorthe Piil er til fodbold i Dalum. Live-kampe skal ses live, mener de. Foto: Martin Kloster
Avisen var med, da Dalum og Nyborg mødtes i en vigtig Serie 1-kamp lørdag eftermiddag. Det blev en hård og til tider uskøn affære med to udvisninger og en flom af gule kort. Og så fløj et fly fra Shanghai over det hele.

Dalum: Kampen mellem Dalum og Nyborg i Serie 1 skal ikke spilles på Dalum Stadion.

Den er grundet Serie 1-niveauet flyttet fra opvisningsbanen til det idylliske område ved Klosterparken oppe ad Dalumgårds Alle, hvor der er en storslået udsigt. Den garderhøje Dalum-målmand Rasmus Glintborg ankommer til banelegemet på cykel, andre ligeså og så der der dem, der er kørt i bil. Vi er langt fra Fifas hovedkvarter i Zürich i Schweiz og endnu længere væk fra VM i Qatar. Ingen af spillerne på banen bliver udtaget af landstræner Kasper Hjulmand. Ikke engang til vikarlandsholdet.

Dalums Nicklas Bærentsen sender en bold ind i feltet. Foto: Martin Kloster

- Kom nu, mand, råber spillerne, og så er vi i gang på en bane uden bandereklamer, uden øl-, vand- og pølsesalg, uden toiletter og med et kommunalt rækværk som eneste "sæde" for tilskuerne.

Annonce

Serie 1 er sådan et niveau, hvor spillerne godt kan tage en våd tur i byen fredag og møde op på et par Red Bull's til kampstart lørdag. Det kræver bare mindst en ung krop. 22 mand er mødt op, vi er fuldtallige. Det er en ukendt spiller fra Nyborg - lad os da bare i dagens anledning kalde dem for Newcastle - der efter en frisparksbold ind i feltet, i et klumpspil, prikker den i mål. 0-1 efter 32 minutter.

John Damm-Ottesen læser under dysten. Foto: Martin Kloster

Det ser John Damm-Ottesen fra Svendborg ikke. Han sidder i en klapstol og læser Rasmus Ankersens managementbog "Sult i paradis".

- Den er rigtig god, fordi jeg er virksomhedsleder, siger han om bogen, mens sønnen Noah passer linjevogter-tjansen ned langs banen.

- Jeg er linjevogterfar. Han har kørekort, men han må ikke køre selv endnu, siger den belæste John Damm-Ottesen.

Sult efter det får Dalum. De udligner og kommer også på 2-1.

20 plus cyklister

Kampen bliver overvåget af omkring 20 tilskuere.

To af de cirka 20 betragter det som John Damm-Ottesen via klapstole. Det er parret Piil, Dorthe og Morten, der har deres datter med, som sidder et andet sted. De er ude at se kampe stort set hver weekend.

- Vi er ude at se mange live-kampe. Sport skal opleves live. Og så er vejret godt, siger Dorthe Piil.

Tilskuerertallet svinger faktisk, da cyklister og gående på stisystemet skærer forbi banen og således øger kapaciteten i tide og utide. Men vi er i hvert fald på den gode side af 15. Men mindre, end da avisens udsendte i løbet af ugen overværede en U12-kamp i Bellinge med langt over 30 folk på lægterne.

Flyet fra Shanghai over Dalum. Foto: Martin Kloster

Måske kradser tilskuererkrisen vitterligt i Serie 1? Det har dog det plus, at når der så ikke er flere tilskuere til den slags kampe, kan man let høre, hvad spillerne sådan går og råber til hinanden på banen. De råber hinandens navne, de råber eder og "kom nuuuuuu for ...!" Eller:

- Alene, alene, alene, gjalder de ofte.

Serie 1, pulje 3: Dalum IF-Nyborg 2-1

32: 0-1 Ukendt spiller.

35.: 1-1 Michael Helming Johansson.

40.: 2-1 Nicklas Bærentsen.

Tilskuere: Cirka 20.

Det betyder ikke, at du er ensom og alene, men noget i retning af, at du ingen modspiller har omkring dig. I hvert fald mindst to sekunder. Og som Sebastian jo også synger et sted: "...Du er ikke alene. Der er en, der følger dig ..."

I Serie 1-kampen er det nyborgenserne, der følger Dalum, thi de er stadig bagud 1-2, da dommeren sætter sine læber om fløjtemundingen og puster til pause, mens en ung mand går forbi avisens udsending og snakker i mobil.

- Nede på Allans værksted, der er der sådan en filebænk. Lige oppe ved den er der en rød kasse, siger han ind i røret.

Annonce

Hård fight

Vi får aldrig at vide, hvad der er i den røde kasse.

Men i anden halvleg ser spillerne til gengæld rødt. Spillet udarter sig voldsomt. Det ene grove frispark afløser det andet, da et fly fra Shanghai mod Amsterdam, ifølge en fly-app, samtidig i det fjerne krydser den blå efterårshimmel over Dalum.

Nede på Allans værksted, der er der sådan en filebænk.

Ukendt tilskuer

- Hvad sker der, råber Dalums Benjamin Kjærgaard Jensen og tager sig til hovedet, da han har fået en klokkeklar arm smidt ind i knolden med Nyborg-adresse. Men dommeren ser ikke det både sole- og klokkeklare frispark til mindst en advarsel med pil opad. Han affærdiger episoden med, at han står "rigtig godt placeret", bemærker den upartiske.

Dalum-Nyborg, Serie 1, pulje 3, Dalum, 25. september 2021. Foto: Martin Kloster

Dog ikke helt godt nok.

- Vi spiller i Serie 1, og der har dommerne det samme niveau som spillerne, siger Dalum-træner Thomas Find efter kampen til avisen.

Så er det sagt diplomatisk.

Og imens er flypassagerne fra Shanghai fuldstændigt uvidende om det drama, der udspiller sig nogle kilometer under dem på banen i Dalum.

Fra siden med Nyborg-bænken begynder der at komme brok over dommeren, som stopper kampen og beder forsamlingen trække længere væk fra banen. Han bestemmer, basta!

I det sidste nerveflænsende minut rammer en Nyborg-spiller -  i et sidste desperat forsøg på udligning - Dalum-overliggeren. Da bolden ryger i spil igen, kommer et par af spillerne i klammeri. Det er uskønne scener i naturskønne omgivelser, som også får en tilskuer til at brokke sig over dommerstanden efter slutfløjtet.

Men resultatet står ved magt. 2-1 til Dalum, men facit er også tre gule kort og et rødt. Nyborgenserne tager fem gule kort med hjem til Storebæltsbroen, hvoraf det ene veksles til et rødt.

Motiv bag målet. Foto: Martin Kloster

Træner Thomas Find mener på vej ud, at Dalum har spillet en god kamp og at stillingen i rækken snyder. Dalum er nummer næstsidst.

- Vi knokler benhårdt på til træning. Jeg synes, det er fuldt fortjent, vi vinder i dag, fortæller han.

Det ved de bare ikke i Shanghai!

Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

Allan kåret som årets træner: - Jeg tænkte what, er der sket et eller andet?

Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Forfatter i kørestol: - Det er befriende magtfuldt at skrive

Dalum Hjallese Avis

'Megasure' over sort skærm: Antenneforening i krig med TDC - Hvordan kan de rive vores kabler over dagligt?

Dalum Hjallese Avis

Den er super: Mere cykelsti til Dalum

Dalum Hjallese Avis

Corona-nedlukning blev brugt konstruktivt: Birgitte fandt lys i mørket

Dalum Hjallese Avis

Lap på lap: Gittes patchworkbutik er et slaraffenland for sy-entusiaster

Dalum Hjallese Avis

Sport skal først og fremmest være sjovt: Hos Red Starlings er fodbold en leg

Dalum Hjallese Avis

Øl: BrygSelv genopstår som Bryg Event

Dalum Hjallese Avis

Stakkels Sorte: På Inges Kattehjem venter sorte katte længst på en ny familie

Dalum Hjallese Avis

Sker ved befærdet vej: Ny Netto åbner medio 2023

Dalum Hjallese Avis

Stor interesse for at bo med parket og loftbjælker: Eksklusive boliger udlejet

Dalum Hjallese Avis

2-1 og hjem i bad: Kinesere flyver over drama i Dalum

Annonce