Annonce
Dalum Hjallese Avis

23-årige Shanta fra Odense booster af selvtillid: Han er både spiller, træner og har eget firma. Og så har han mødt Cristiano Ronaldo fire gange drømmer om en karriere i Spanien

Shanta Rasoulinia Kordbatchje, fodboldspiller i Sanderum Boldklub, træner i klubben og fodboldfan, ses her med sit store idol Cristiano Ronaldo for at par år siden. Han har mødt ham fire gange. Privatfoto
Shanta Rasoulinia Kordbatchje er både spiller og træner i Sanderum Boldklub. Den unge mand tror på en fodboldkarriere i spansk fodbold. De sociale medier har været med til at bære ham frem.

Sanderum: 23-årige Shanta Rasoulinia Kordbatchje - eller blot Shanta - har både selvtillid og lækkert hår.

Ja, helt udansk oser selvtilliden kolossalt ud af Shanta, der både er fodboldspiller, træner og har sit eget coachingfirma, der tilbyder privat fodboldtræning. Han er også ivrig bruger af de sociale medier. På Instagram har han 17.500 følgere under navnet "shantaronaldo" og på LinkedIn profilerer han sig også. Det har givet den berømte pote. Den spanske 2. divisionsklub Real Oviedo har set ham på de sociale medier og lagt en føler ud.

- Jeg har ikke en agent, men jeg er blevet tilbudt at komme derned til 3.- og 4. division og prøvetræne, fortæller Shanta om henvendelsen fra Oviedo.

Annonce

Så Shanta rejser senere i foråret ned til klubben, siger han.

Shanta kan uden problemer holde bolden kørende i luften i lang tid. Foto: Martin Kloster

- Det synes jeg er fantastisk. At man sætter pris på folk. Det synes jeg nogle gange, vi mangler herhjemme. Altså, at man ikke tør anerkende hinanden for, hvad det er man kan, siger han.

Man kan ikke bare lige rejse ned og komme på holdet i Oviedo, men Shanta har sendt videoklip af sig selv og sin kunnen med en bold til klubben. Han havde i forvejen kontakter i Spanien. Klubben kontaktede ham så lige efter nytår, om han havde lyst til at prøve noget nyt. Det havde han selvfølgelig. Det, selv om han spiller seriefodbold i Sanderum langt fra 2. division i Spanien.

- Jeg vil selvfølgelig gerne være professionel fodboldspiller. 3.-4.- eller 5. division i et andet land ville slet ikke være dårligt for mig. Man skal ligesom taget skridtet og prøve sig af, mener Shanta.

Shanta er 23 år og både spiller og træner i Sanderum. Foto: Martin Kloster

Shanta vurderer, at han godt ville kunne leve af at spille i de lavere rækker i Spanien. Han har undersøgt de økonomiske forhold. Han kunne også kombinere det med trænergerningen.

- Jeg vil gerne køre en sæson, hvor man virkelig kører på og træner hårdt før man kommer derned, fortæller Shanta.

I første omgang handler besøget i Oviedo også om, at han for nylig er blevet “official partner” med Oviedo, som ifølge Shanta betyder, at der kommer er en masse spændende fodboldprojekter til Danmark, som han laver i samarbejde klubben. Det er blandt andet fodboldskoler, såkaldte clinics, en fodboldskole med Oviedos træningsfilosofier, og oplevelser for de børn og unge. På turen i foråret skal han snakke mere med spanierne om det.

Han vil gerne åbne øjnene op for, hvorfor fodbold kan så meget.

Ronaldo gav ham selvtillid

Shanta startede selv med at spille fodbold som seksårig i OB.

- Drømmen var at blive professionel fodboldspiller, husker han.

Det er stadig drømmen for Shanta, der har iransk baggrund, men aldrig - endnu - har betrådt iransk jord. Til gengæld har han masser af følgere fra Iran på de sociale medier.

Shanta set bagfra med fodboldtrøjen på. Foto: Martin Kloster

At Shanta på Instagram kalder sig "shantaronaldo" har den simple årsag, at han er fan af Cristiano Ronaldo. En af verdens bedste spillere de sidste 20 år. Han har mødt sit idol fire gange og sågar været med i en artikel i det britiske tabloidmedie The Sun, hvor de kaldte ham for "The Cristiano Ronaldo lookalike". Han mødte sit idol første gang i 2013 i forbindelse med en kamp.

- Det var helt vildt. Man ved ikke rigtigt, hvad man skal sige, husker Shanta.

Han har været i Madrid hele 15 gange for at se favoritklubben, hvor Cristiano Ronaldo i sin tid spillede, nemlig kongeklubben Real Madrid.

- Jeg har altid været passioneret omkring spansk fodbold. Så det med at give så meget inspiration fra de stærkeste ligaer til de unge i dag, er noget, som jeg også arbejder på, siger han.

Shanta har sit navn på sine støvler. Foto: Martin Kloster

- Jeg tror det har meget at gøre med, hvilken type spiller, man selv er. Jeg er en teknisk spiller og kan godt lide at spille hurtigt. Jeg vil kalde mig målscorer. Jeg elsker at score mål. Det er det, det handler om, siger den selvsikre spiller.

Det var Cristiano Ronaldo, der lærte ham at have selvtillid.

Shanta Rasoulinia Kordbatchje

U/11-træner i Sanderum Boldklub og spiller i samme klub. Har tidligere været træner i Allesø.

Driver firmaet SRKcoaching, som tilbyder privat fodboldtræning.

Studerer interkulturel pædagogik.

Har 17.500 følgere på sin Instagram-profil @shantaronaldo.

Kan syv sprog, deriblandt spansk.

- Det kommer fra Ronaldo. Det er en af de ting, jeg synes er unikt ved ham. Mange tænker, han er arrogant og kun tænker på sig selv, men det er slet ikke sådan, han er. Jeg har selv snakket med ham de gange, jeg har mødt ham. Hvis man synes, han er egoistisk fordi han vil score mål, synes jeg det er ærgerligt. Så har man ikke det rette blik for fodbold. Der er mange, der siger, at han kun tænker på sine mål. Han tænker på sine mål for at hjælpe sit hold, mener  Shanta.

Annonce

Familien betyder alt

Shantas familie betyder alt for ham. De har altid har støttet ham i hans valg.

- For mig er familien i første række, lige fra mine lillebror (Caspian, red.) og mine forældre samt bedsteforældre. Fodboldmæssigt er det særligt min far og lillebror, som altid ser mine kampe, hvilket jeg sætter stort pris på, fortæller Shanta.

Shanta træner meget. Foto: Martin Kloster

Hans far, Behrouz, har set sønnens kampe siden Shanta var lille. Han er af og til stadig med til træningerne. Shanta snakker fodbold med sin lillebror næsten hele tiden.

Jeg er en teknisk spiller og kan godt lide at spille hurtigt. Jeg vil kalde mig målscorer. Jeg elsker at score mål.

Shanta Rasoulinia Kordbatchje
Shanta scorer. Men kun til ære for fotografen denne gang. Foto: Martin Kloster

Faren var også med Shanta, da han tog på en prøvetræning til den store amerikanske klub L.A. Galaxy i 2018. Shanta var egentlig ude af form på det tidspunkt, men scorede alligevel seks mål i to kampe. Der var spillere med fra Arsenals akademi med, husker han. Niveauet var højt.

Han blev dog ikke valgt og kom på på kontrakt. I stedet satser Shanta nu helhjertet på Spanien.

Shanta fortæller, at hans firma SRKcoaching tilbyder privat fodboldtræning indenfor de tekniske, taktiske og fysiske aspekter samt skræddersyet træning tilpasset den enkelte spillers behov.

Shanta kører selv træningerne. De varer en time og 15 minutter, men man kan også få pakker, hvor man træner over flere gange, fortæller han.

- For mig som U11-træner og privattræner, er det mig ikke så interessant, hvor meget man kan løbe uden en bold men mere hvad man kan med en bold. Det er jo 'fodbold' man går til og ikke maraton. Jeg mener, hvis man skal være en dygtig fodboldspiller, kommer teknikken altid i første række. Med teknik, menes der ikke kun, at man dribler med en bold, men faktisk hvordan man spiller, fortæller Shanta.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce