Annonce
Dalum Hjallese Avis

50 kilo tung sten kylet igennem butiksrude: - De skal ikke have lov til at tage mit gode julehumør

Heldigvis var det kun hærværksskader, der ramte vinhandlen. Foto: Martin Greve Jensen
Julen er en travl tid for de fleste detailforretninger. Det er ingen undtagelse for Vinspecialisten i Bellinge, hvor ejer Martin Greve Jensen dog kom på særdeles uønsket overarbejde i weekenden.

Bellinge: Da Martin Greve Jensen slog øjnene op klokken 9.30 søndag morgen var planen, at han skulle vågne til en dag, hvor de indre batterier kunne lade op, inden det vanlige december-rend igen ventede mandag i hans butik, Vinspecialisten i Bellinge.

Men da han aflyttede sin telefonsvarer på det opkald, som var indløbet en halv time tidligere, stod det klart, at andres hovedløse udskejelser om natten ville koste ham hans fridag.

- Brugsen, der ligger overfor, havde ringet og sagt, at facaderuderne var blevet smadret, fortæller Martin Greve Jensen.

Annonce

Bare hærværk

De indledende tanker var ikke møntet på de tusindvis af stykker glas, der lå inde i butikken, men på om gulvet var stænket med dråber fra de eventuelt ødelagte flasker, der måske havde lidt samme skæbne som den store rude - og om der var blevet halet varer med ud fra forretningen.


det er jo ikke første gang, man hører om nogen, der er trætte af ikke at kunne feste og lader deres frustrationer gå ud over det, de nu lige går forbi på deres vej. I det her tilfælde min facade. I det mindste fik vi vasket gulv og jeg slipper for at vaske ruder

Martin Greve Jensen


- De har heldigvis kun smadret ruderne og intet er stjålet. Det havde været forfærdeligt, hvis de julegaver, vi lavede i sidste uge, var blevet smadret eller de dyre vine eller 15 flasker rom, der står lige inde på tønden, var blevet taget. Men det er bare hærværk. Det slår mig ikke ud af kurs, siger Martin Greve Jensen, der virker i bedre humør, end man kunne have forestillet sig.

- Vi kan ikke gøre noget ved det og hærværk forekommer alle steder. Hvis jeg skulle lade mig gå på af det hver eneste gang, ville det være ret trist. Jeg har ikke arbejdet i en eneste vinhandel, som er gået fri af hærværk. De skal ikke have lov til at tage mit gode julehumør fra mig, siger han.

Annonce

Gem stenene

Politiet har bedt vinhandleren gemme stenene for mulige DNA-spor, da det er sandsynligt, at gerningsmændene har været på spil andre steder i Bellinge lørdag nat.

Selv, hvis de ville, er den ene sten heller ikke nem at komme af med.

Et stort hul i forgrunden, forårsaget af en kampesten, stjæler opmærksomheden fra det mindre hul i den bagerste rude, hos Vinspecialisten i Bellinge. Foto: Martin Greve Jensen

- Den vejer vel 50 kilo, så tesen er, at de må have været mindst to om at smide den ind. Hvem det er, aner jeg ikke. Men det er jo ikke første gang, man hører om nogen, der er trætte af ikke at kunne feste og lader deres frustrationer gå ud over det, de nu lige går forbi på deres vej. I det her tilfælde min facade. I det mindste fik vi vasket gulv, og jeg slipper for at vaske ruder, fortæller Martin Greve Jensen, der holder åben i denne uge som normalt - med en mindre appellerende facade.

Martin Greve Jensen (tv) er også formand i transformerfonden, der støtter og opsætter kultur i Bellinge. Her med den tidligere formand Leif Henriksen. Det var ikke denne sten, der blev kylet igennem ruden. Arkivfoto: Kristian Isaksen

- Butikken er den samme som før - med lidt skrammer i gulvet. Og jeg er i godt humør, lover indehaveren.

Har du set nogen hærge i Bellinge lørdag nat, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce