Annonce
Dalum Hjallese Avis

Bekræftet: Signalkrebsen er overalt i Odense Å-systemet

Den invasive signalkrebs kan fanges frit - og i stride strømme - i Davinde Sø. Men den kræver flere tilladelser at fange i Odenses åer. Foto: Michael Bager
I sidste uge fortalte vi om en øjenvidneberetning fra det sydlige Odense, hvor en mand havde set signalkrebs i Lindved Å. Synet er blevet valideret af fagfolk, der gerne lige vil spæde lidt til historien.

Lindved Å/Odense Å: Vi forhastede os i en artikel fra sidste uge, hvor vi fik skrevet, at man lystigt måtte fange alle de signalkrebs, man ønskede.

Det er sådan set korrekt - dog glemte vi at skrive at fanges signalkrebsen i Lindved Å, Odense Å, Stavis Å eller Ryds Å, som Odense Å Sammenslutningen bestyrer, kræver fiskeri et fisketegn (Statstegnet) fra Miljø- og Fødevareministeriet og et gyldigt medlemskab af en fiskeklub under Odense Å Sammenslutningen eller et gyldigt dagkort.

Det skriver formanden, Dan Nielsen, for selvsamme sammenslutning i en mail til redaktionen.

Annonce

Derudover bemærker han et par væsentlige pointer, der gerne skulle være helt styr på, så der ikke spredes misinformation.

- Signalkrebsen er overalt i Odense Å-systemet og det er godt, der bliver sat fokus på det. Der er dog lige et par vigtige tilføjelser. Du skriver, at signalkrebsen aldrig må udsættes andre steder. Det er helt korrekt. Men den må heller aldrig genudsættes og skal hjemtages hvis den fanges. Derudover er det værd at bemærke, at flodkrebsen, som også findes i Lindved Å, Odense Å, Stavis Å og Ryds Å, er totalfredet, beretter han i sin mail.

Du kan i øvrigt kende forskel på flodkrebsen og signalkrebsen ved at kigge efter pletten på kloen. Som der står på fiskepleje.dk

Den lyse plet. Signalkrebs har som oftest en mere eller mindre tydelig lys plet omkring leddet ved kloens bevægelige ”finger”, deraf signalkrebsens navn. Hvis pletten er til stede, er der sjældent tvivl. Man kan dog møde signalkrebs, hvor pletten er nærmest usynlig.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce