Annonce
Dalum Hjallese Avis

Benovet borgmester: Sct. Knuds-elever løser klodens problemer

Verdensmålene handler blandt andet om brugen af vindenergi. Med den rette bæredygtige energi kan man fortrænge de fossile brændstoffer fra energimarkedet. Foto: Odense Kommune

På Sct. Knuds Gymnasiums temadag om FN's Verdensmål kom eleverne med en lang række løsninger på, hvordan kloden kan nå i mål med at indfri FN's 17 verdensmål. Odense har store ambitioner på området og borgmester Peter Rahbæk Juel var begejstret for, hvad eleverne havde fundet frem til.

Annonce

Hunderup: Sct. Knuds Gymnasium er en del af det landsdækkende netværk Globale Gymnasier. En blandt mange aktiviteter, som udspringer af dette medlemskab, er gymnasiets temadag om FN's verdensmål, fortæller Susan Mose, rektor på Sct. Knuds Gymnasium:

- Arbejdet med verdensmålene er et globalt, nationalt og lokalt anliggende. Vi har alle et fælles ansvar for fremtiden, og som uddannelsesinstitution har vi en særlig forpligtigelse til at uddanne og inspirere til en bæredygtig fremtid. Og det er lige netop det vi gør med sådan en temadag, siger Susan Mose.

Under temadagen arbejdede over 900 eleverne med over 30 emner, som alle relaterer sig til FN's Verdensmål. Nogle af disse emner var for eksempel bæredygtig energi, madspild, genanvendelse, emballage, ligestilling og meget mere.

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling på kloden blev vedtaget i 2015 af samtlige statsledere fra FN's 193 medlemslande. Verden fik med vedtagelsen af verdensmålene en fælles retning for sin bæredygtighedsindsats.

Madspild er et vigtigt tema. Eleverne viste hvordan madrester kan fermenteres og forlænge holdbarheden. Foto: Odense Kommune
Annonce

Handling nu

Målet er at løse klodens største problemer inden 2030. Verdensmålene sender et tydeligt budskab om, at verdens udfordringer skal løses i fællesskab, fortalte borgmester Peter Rahbæk Juel eleverne, da han talte ved gymnasiets afslutningen på temadagen:

- Vi er nødt til at handle nu, hvis vi skal kunne give verden videre i en bedre tilstand. Og det er afgørende, at vi finder løsningerne i et fællesskab af borgere, erhvervsliv, foreninger, NGO'er og ikke mindst uddannelsesinstitutioner. Og jeg er meget glad for, at I arbejder så aktivt med verdensmålene her ved Sct. Knuds Gymnasium. Det er jo jer unge, som fremadrettet skal leve med de beslutninger, der træffes i dag. Og ikke mindst de beslutninger som er blevet truffet gennem de sidste mange år, sagde Peter Rahbæk Juel.

Siden vedtagelsen af verdensmålene har flere og flere fx virksomheder, NGO'er, uddannelsesinstitutioner, kommuner og regeringer verden over taget målene til sig og er begyndt at omsætte dem til konkrete løsninger.

Det gælder også i Odense hvor Odense Byråd prioriterer verdensmålene højt.

Poser af avispapir vil reducere brugen af den efterhånden vældigt hadede plastik. Foto: Odense Kommune
Plastik-mængden ville kunne nedbringes markant, hvis plastfriemballage vandt indpas. Foto: Odense Kommune
Borgmester Peter Rahbæk Juel roste eleverne for deres arbejdet med verdensmålene. Foto: Odense Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Højbys haller er overbelagte: - Det er jo ikke meningen, at vi skal sende børnene til Rolfsted en kold decemberaften

Annonce