Annonce
Dalum Hjallese Avis

Chok i Micro Matic over lukning af Odense-fabrik

Bortset fra en smule montage bliver hele Micro Matics produktion i Odense flyttet til Litauen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Mange af medarbejderne på Micro Matic i Odense blev chokeret over beslutningen om at lukke helt ned for produktionen i Danmark efter 67 år. Fredag blev 53 fyret, og om et år vil resten af de ansatte i produktionen følge efter.
Annonce

Odense: Endnu et kendt og historisk navn fra den fynske erhvervshistorie stiller sig i rækken af virksomheder, der har lukket for deres produktion på Fyn. Om et års tid vil den kendte og succesrige Micro Matic-koncern ikke længere have nogen egentlig produktion i Danmark.

Det blev en kendsgerning fredag formiddag efter få dages forhandlinger mellem ledelse og medarbejdere.

- Der var ikke bedre forslag til at finde besparelser, så vi gennemførte vores plan. Vi er nødt til at sænke omkostningerne i produktionen, siger administrerende direktør Søren Klarskov Vilby.

53 ud af de 145 ansatte blev fyret, og virksomheden går nu i gang med at flytte produktionen til dens fabrik i Litauen.


Vi vidste godt, at der var problemer, og at vi kunne miste arbejdet, men det er noget andet, når de lukker det hele.

Palle Henriksen, tillidsmand, Micro Matic


Dermed er det endegyldigt slut med at være et dansk industrieventyr 67  år efter etableringen af firmaet på en nedlagt gård i Sanderum i 1953. Hovedsædet for den verdensomspændende koncern med i alt 761 ansatte (i 2019) bliver dog liggende i Odense.

Annonce

Graver anlæggene op

- Det var et chok for folkene.  Vi vidste godt, at der var problemer, og at vi kunne miste arbejdet, men det er noget andet, når de lukker det hele. Så kan man ikke håbe på, at udviklingen vender, og at man måske kan komme tilbage igen eller får trukket fyringen tilbage i opsigelsesperioden. De graver jo anlæggene op og flytter dem, så det er helt slut, siger tillidsmand Palle Henriksen, 3F.

- Folk blev selvfølgelig kede af det, og vi, der ikke blev fyret, ved jo godt, at det kommer på et tidspunkt, når de har fået det hele flyttet, siger han.

- Jeg erkender, at der er problemer lige nu, men jeg forstår ikke, hvorfor vi skal lukke ned her, når vi hidtil har haft en god produktion, der kunne tjene penge, siger Palle Henriksen.

Mange af hans kolleger har 18-20 års anciennitet på virksomheden.

Micro Matic leverer udstyr til tapning af fadøl, og virksomhedens salg er blevet hårdt ramt af aflysningen af alle store begivenheder som musikfestivaler og fodboldkampe, hvor der bliver drukket meget fadøl, samt af lukning og begrænsning af natteliv og værtshuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce