Annonce
112

Cigaretskod sandsynligvis skyld i storbrand hos Munk House: Da det først har fået fat, er det gået stærkt

Branden blev forholdsvis hurtigt opdaget af blandt andre viceværten, der påbegyndte slukningsarbejdet. De har berettet om en ulmende lugt. Foto: Michael Bager
Fyns Politis undersøgelser hos iværksætterhuset Munk House i Odense, der blev raseret af en storbrand tirsdag, er færdige. Et tabt cigaretskod er sandsynligvis skyld i branden.
Annonce

Det er med stor sandsynlighed et cigaretskod, der er årsag til den store brand, der raserede iværksætterhuset Munk House på Egelundsvej i Hjallese tirsdag. Det fortæller Claus Andkjær Rosenberg, der er efterforskningsleder hos Fyns Politi.

- Branden er opstået ude på tagterrassen. Det ligger helt fast på baggrund af vidneforklaringer. Den bliver brugt dagligt af folk, der går ud og ryger.

Terrassedækket er lavet af træ, har sprækker og er bygget ovenpå tagpap. Det skaber et lille rum mellem de to lag, hvor der kan lægge sig blade og tørre ud, som et cigaretskod vil kunne antænde.

- På baggrund af vidneforklaringer, hvor der er berettet om en ulmende lugt, er vi sikre på, at noget - måske et cigaretskod - er faldet ned mellem sprækkerne og har antændt noget af det tørre løvfald. Så har det ulmet og fået fat i trædækket. Da det først har fået fat, er det gået stærkt, siger Claus Andkjær Rosenberg.

Branden på terrassen fik hurtigt spredt sig til tagkanten på ydersiden af bygningen. Taget styrtede efterfølgende sammen, og ejendommen er raseret i en grad, så politiet ikke kommer til at foretage yderligere efterforskning med teknikere på stedet. Der har heller ikke været foretaget nogle undersøgelser på stedet, oplyser efterforskningslederen.

- Vi har efterforsket i går (onsdag, red.). Ved hjælp af vidneafhøringer har vi ret præcist kunne fastlægge arnested og mulig brandårsag. Det ville ikke givet noget ekstra med at foretage undersøgelser på stedet. Det er så medtaget derude, at vi ikke kommer det nærmere, siger han og oplyser også, at der ikke vil blive rejst nogle tiltaler.

Fyns Politis arbejde er nu afsluttet og brandstedet bliver frigivet. Foto: Michael Bager
Annonce

Flere timers slukning

Beredskab Fyn modtog anmeldelsen om branden tirsdag omkring klokken 11.30. Det tog flere timer at få branden under kontrol og slukket. Klokken 16.49 meldte politiet ud på Twitter, at den var under kontrol, og klokken 21.17 var slukningsarbejdet stadig i gang. Et arbejde, der blev hjulpet på vej af Beredskabsstyrelsen Sydjylland, der assisterede med 16 mand, autosprøjte, redningskran, tankvogn, slangegruppe og ladvogn.

Ejendommen er ejet af Munk ApS og huser omkring 20 virksomheder, der har lejet sig ind. For ejeren Helge Munk var det en ærgerlig begivenhed, men han var glad for, at alle personer kom ud i godt behold, udtalte han til Fyens Stiftstidende tirsdag.

I forbindelse med branden blev en person dog kørt til observation på OUH for røgforgiftning.

Flere af de logerende i iværksætterhuset er siden branden blevet tilbudt andre steder at bo.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce