Annonce
Dalum Hjallese Avis

Cykelcharmørerne fejrer 25-års jubilæum

Gennem 25 år har klubben udbudt træningsture tirsdage, torsdage og søndage i perioden fra sommertidens begyndelse til sommertidens slutning. Her er Bo Ravn i gang med at sende forskellige grupper af sted i septembersolen få uger før, klubben kan fejre sit 25-års jubilæum. Foto: Kurt RasmussenFoto: Kurt Rasmussen
Onsdag 23. september kan den lokale cykelklub ”Le Pedaleur de Charme” invitere sine 160 medlemmer ud på en historisk cykeltur, når foreningen festligholder deres 25 år med jernhesten
Annonce

Faaborgvej: Gennem 25 år har man kunnet opleve en flok cyklister i tætsiddende lycra i bybilledet. Med start i Dalum har de trådt i pedalerne rundt omkring på de fynske landeveje og ved diverse cykelløb, og gennem foreningen er det også blevet til flere cykelferier i udlandet.

Den 23. september har ”Le Pedaleur de Charme” eksisteret i 25 år, og det skal fejres – men under behørige corona-forhold.

- Vi havde egentlig planlagt en jubilæumsfest på Fangel Kro, men den er blevet aflyst på grund af corona-situationen, siger foreningens formand, Bo Ravn, og fortsætter.

- Det har jo været en mærkelig sæson, hvor vi i starten ikke måtte cykle sammen, før der blev løsnet lidt på forsamlingsforbuddet, og vi har hele tiden fulgt de retningslinjer, som myndighederne har givet os, forsikrer han og fortæller, at der alligevel er fundet plads til en alternativ fejring af klubben.

- I stedet for én stor fest har vi aftalt at fejre dagen ved at cykle i mindre grupper efter styrke og formåen, og så drikker vi en øl og spiser en pizza rundt omkring i små grupper i folks haver, siger han.


Vi er blevet en del af en motionstrend, som englænderne kalder mamil’s, som står for ”middle aged men in lycra”

Bo Ravn


Annonce

Charmør som inspirator

Cykelklubbens officielle historie kan føres tilbage til en stiftende generalforsamling den 23. september 1995, da ”Le Pedaleur de Charme” så dagens lys, efter at nogle personer fra den grafiske branche, der cyklede hver for sig, fandt ud af at danne en forening. Og det højst mærkværdige navn har formanden en god forklaring på.

- De fleste cykelklubber hed noget i stil med Kranken, Baghjulet eller Kæden, og ikke et ondt ord om dem, men her fandt de på det fantastiske navn, ”Le Pedaleur de Charme”, efter en svejtsisk cykelrytter, Hugo Koblet, der vandt Tour de France i 1951. Han fik kælenavnet ”Le Pedaleur de Charme”, fordi han altid kørte med en kam i lommen, så han kunne sætte frisuren, når han kom over målstregen, lyder forklaringen.

Fra at være ganske få medlemmer i 1995 er medlemstallet vokset støt, og de seneste 10 år er et sted mellem 150 og 160 cyklister trukket i klubbens blå-gule trikot, når de er cyklet ud i det fynske landskab.

- Vi er blevet en del af en motionstrend, som englænderne kalder mamil’s, som står for ”middle aged men in lycra”, siger Bo Ravn og gør opmærksom på, at også kvinder er velkommen i klubben.

Annonce

Cykelsucces

Ifølge Bo Ravn er der flere grunde til, at cykelsporten er vundet frem blandt befolkningen.

- Det er jo en idræt, hvor man kommer ud i den friske luft og kan nyde naturen. På cyklen kan du rent faktisk se noget landskab og bevæge dig på en 60-80 km tur ud til de fynske kystbyer. Jeg har over de seneste 10 år i klubben cyklet 60.000 km alene på de fynske biveje, og jeg bliver ved med at finde nye veje, siger han.

Han fremhæver, at cykelsporten også er en idræt, man ikke får belastningsskader af.

- Vi er rigtig mange, der tidligere har løbet eller spillet fodbold og har fundet ud af, at det kan knoglerne ikke længere holde til. Man får stort set ingen skader af at cykle, medmindre man styrter, siger han og opfordrer alle, der skulle være interesseret til at deltage i en cykeltur på prøvebasis.

Annonce

Cykeltur i med- og modvind

35 cykelryttere i blåt og gult har forsamlet sig i et strålende september-solskinsvejr til en af de ugentlige cykelture i foreningen, ”Le Pedaleur de Charme”, på parkeringspladsen i krydset ved Clausens Allé og Faaborgvej.

Inden de bliver sendt af sted i grupper i forskellige retninger, retter Bo Ravn en opfordring til at vise hensyn i trafikken og overholde alle regler.

- Da jeg blev valgt til formand for et år siden, gjorde jeg det til mit motto, at vi skal være venner med de andre trafikanter, siger han med en henvisning til at der nogle gange kan opstå problemer med bilister, der ikke bryder sig særlig meget om en flok cyklister på vejene.

-Men vi skal også se os selv i spejlet. Vi skal køre på linje og give plads til bilisterne, og langt de fleste bilister kører også hensynsfuldt over for os, men der er et fåtal, der betragter bilen som en kampvogn og kører helt uforsvarligt. Vi har alle sammen oplevet en situation, hvor vi bliver ’klemt’ af en bilist, uden at det var nødvendigt, siger han og pointerer, at klubbens medlemmer har, hvad der skal til for at sikre klubbens fortsatte eksistens.

- Alle ryttere har ressourcer med sig ud over interessen for cykling. Nogle kan skaffe en sponsor, andre kan lave et regnskab, én kan grille pølser, en anden har teknisk sans for cykler, én kan lede en tur i regnvejr uden sure miner hos rytterne, en anden kender de smukkeste små veje på Fyn. Alle kan bidrage med noget og altid med godt humør. Hvis ”Le Pedaleur de Charme” fortsat holder næsen i sporet kan klubben også fejre 50 år, lyder det fra Bo Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce