Annonce
Dalum Hjallese Avis

Dalum: Formiddagsmøde om Christian 2. og hollænderne

Historikeren Lars Bisgaard fortæller 30. januar om udgav Christian 2 i Dalum Kirkes Anneks. Foto: Public Domain - SMK Open
Annonce

Dalum: Historiker og forfatter Lars Bisgaard fortæller torsdag 30. januar kl. 10-12 i Dalum Kirkes Anneks om Christian 2. og hans liv - det politiske og det personlige.

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Dalum Bibliotek og Dalum Kirke.

Lars Bisgaard udgav i fjor en meget rost bog om Christian 2. I bogen følges den danske konges omtumlede personlige og politiske liv, der endte med at han mistede tronen og måtte gennemleve et langt fængselsophold.

Lars Bisgaard vil fortælle om blandt andet kongens forhold til Mor Sigbrit, der fik stor indflydelse på kongens beslutninger, men som måske også var med til at åbne Danmarks muligheder for handel med de vigtige hollandske handelshuse.

Foredragsholderen er født i 1958 og kandidat fra Aarhus Universitet i 1986 med hovedfag i historie og bifag i kunsthistorie.

Han har været ansat ved Museet ved Koldinghus og siden som adjunkt ved Skanderborg Amtsgymnasium og HF-Center. Kandidatstipendiat ved Odense Universitet 1995-1998. Ph.d. 1998. Adjunkt samme sted 1998. Adjunkt i lokalhistorie på Kartografisk Dokumentationshistorie, SDU, 1998-2001, ansat som lektor ved IHKS i 2001 med ansvar for perioden 1350-1650.

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Dalum Kirke og Dalum Bibliotek.

Gratis adgang. Kaffe/te koster 20 kroner.

Tilmelding er ikke nødvendig, men dørene lukkes, når salen er fyldt. Adgang fra kl. 9.15.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce