Annonce
Dalum Hjallese Avis

Dalum-Hjallese Lokalarkiv fejrer fødselsdag med udstilling

Arkivets første arkivleder, skoleinspektør ved Tingløkkeskolen, Vagn Eriksen, ved arkivets første udstilling i 1982. Pressebilolede
Foredrag, udstilling, film og reception markerer 40 års dag for Dalum-Hjallese Lokalarkiv.
Annonce

Dalum: Dalum-Hjallese Lokalarkiv fylder 40 år i år. Det fejrer arkivet i forbindelse med Arkivernes Dag lørdag 9 november.

Fejringen indledes allerede torsdag 7. november, hvor arkivet og den lokalhistoriske forening er medarrangør i Dalum Kirkes torsdagsmøde kl. 10. Her holder professor i historie ved Aalborg Universitet, Poul Duedahl, foredrag om sin senest udkomne bog: "Velkommen på bagsiden – Danmarkshistorien på vrangen".

Herefter kan man besøge arkivets billedudstilling i det store lokale på 1. sal i Dalum Bibliotek, hvor der vises en række før og nu billeder fra Dalum-Hjallese sammen med andre billeder fra området.

Billedudstillingen kan ses både torsdag, fredag og lørdag i bibliotekets åbningstid.

Lørdag 9. november kl. 13 vises i bibliotekets biograf desuden en film med arkivets hestevognsture rundt i Dalum og Hjallese i 2006, hvor arkivmedarbejdere fortalte om de steder, der blev passeret under turene.

Samme dag kl. 14 holder arkivet en reception i arkivlokalerne på Bøgedalvænget 4, hvor man kan forfriske sig med lidt ”bobler” og chips og se en udstilling med billeder om nogle af de mange aktiviteter, arkiver har haft siden stiftelsen i 1979.

Desuden kan før og nu billederne fra udstillingen i biblioteket også ses på tv i arkivet.

Arkivleder Bent Rasmussen i færd med at finde billeder frem til en af sine mange artikler i Dalum-Hjallese Avis om et historisk foto: Pressebillede
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce