Annonce
Dalum Hjallese Avis

Dalum ikke længere truet af konkurs

Dalum IF har undgået en truende konkurs ved, at Odense Kommune, ifølge Dalum IF, er gået med til at forudbetale klubbens tilskud. Foto: Martin Kloster
Dalum IF er ikke længere truet af en konkurs, efter at kommunen, ifølge bestyrelsen i klubben, er gået med til at forudbetale klubbens tilskud. Men pengene skal afdrages.

FODBOLD: Sent torsdag aften tikkede der en interessant nyhed ind på forsiden af Dalum IF's hjemmeside.

"Takket være embedsmændene i Odense Kommune, er klubben ikke længere truet af konkurs", lød konklusionen i første linje skrevet med fed, ligesom for at slå det fast. Afsenderen var bestyrelsen i Dalum IF.

"Vi tør godt meddele jer nu, at Dalum IF ikke længere er truet af konkurs, selvom det har været alt for tæt på. Vi kan fra nu for alvor skabe en sund klub med orden i økonomien", lød den videre tekst.

Annonce

Sagen er, at Dalum IF har haft et så stort likviditetsproblem, at mørke skyer begyndte at tegne sig over anlægget på Dalumvej. Men Odense Kommune har ifølge bestyrelsen i klubben indvilliget i at forudbetale klubbens tilskud for 2022 og 2023 allerede nu. Det betyder således, at klubben modtager cirka 750.000 kr., hvilket ifølge Dalum IF "stort set svarer til det beløb, som der er brug for likviditetsmæssigt fremadrettet", hedder det fra bestyrelsen. Beløbet for 2023, man har fået for meget, skal så afdrages i 2024 og 2025.

- Der er gode tiltag i klubben

Udmeldingen fra bestyrelsen kommer efter, at der i den seneste tid har været turbulens på de indre linjer. Bl.a. blev den nu tidligere formand, Bjarne Christensen, opsagt ligesom en markant personlighed i form Jens Lolch, chef for de to øverste seniorhold, samt den fuldtidsansatte inspektør, Carsten Bøtcher.

De cirka 750.000 kroner skal ses i relation til, at klubben internt har skaleret løn, honorarer og bonus for spillere og trænere ned med 50 procent samt indført kontingentforhøjelser på årligt 600 kroner for klubbens medlemmer i det, der kunne ligne en kartoffelkur. Fyens Stiftstidende kunne allerede i marts fortælle om de truende konkurs-skyer og om løn og honorarer.

Dalum IF havde sidste år et underskud på 600.000 kroner, og en samlet gæld på 3,8 millioner kroner. Alene et kunstgræslån på 1,7 millioner kroner fylder negativt på bundlinjen.

Cheftræner Carsten Hemmingsen ville over for avisen lørdag - efter hjemmekampen mod Frem, Dalum tabte - ikke kommentere meget på det.

- Det koncentrerer jeg mig ikke om. Der er gode tiltag i klubben. Det er det, vi forholder os til, kom det.

Bestyrelsen i Dalum IF, der er relativt ny, fortæller i øvrigt også, at man inden længe vil søge efter "de medarbejdere, som der er behov for". Herunder en person til caféen.

Dalum-formand, Brian Bundsgaard, havde lørdag ikke tid til at tale med avisen.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce