Annonce
Dalum Hjallese Avis

Det bør ikke være farligt at cykle i skole: To skoler i aktion for sine elever

Billedet her illustrerer meget godt, de udfordringer, der er for eleverne. Billedet her er dog fra en anden farlig skolevej på Fyn. Arkivfoto: Roland Petersen
Eleverne på Skt. Klemensskolen og Rudolf Steiner skolen i Lindved skal ad snoede, smalle veje for at komme i skole - og så må man køre 80 i timen på dem som bilist. Alt for farligt, mener lokale aktører.
Annonce

Volderslev/Lindved/Skt. Klemens: - Vi synes som borgere, at der køres alt for stærkt på Dahlsvej og gennem Volderslev til Lindved, og det er utrygt at færdes på denne strækning, når der køres så stærkt.

Niels Nørrelund Haastrup har i en håndfuld år været loren ved trafikken for eleverne omkring skolerne Skt. Klemensskolen og Rodolf Steiner skolen i Lindved.

Han selv er afdelingsleder på på førstnævnte skole og han har sammen med en række aktører fra lokalområderne været i dialog med kommunen om, hvordan vejene kan blive sikrere.

- Vi er nu nået dertil, hvor vi skal have “hands-on” på det arbejde vi startede i 2017, fortæller han

I efteråret lavede de involverede parter i projektet en aftale om samarbejde med Trafik og Mobilitet i Odense kommune. Aftalen var, at skolerne med en praktisk tilgang, ville påvirke forvaltningen, frem for den gængse og mere bureaukratiske vej.

Pedel Jacob Skov Polsen fra Rudolf Steiner-skolen identificerer især den gennemskærende hovedvej som et stor problem.

- Den helt store udfordring er det store kryds på Volderslevvej, som er meget ubehageligt at krydse for fodgængere og cyklister, krydset er ganske enkelt "uegnet for børn". Volderslevvej er en statsvej og Odense kommune har derfor ingen mulighed for at lave ændringer på den. Vi håber derfor at kommende tiltag på Dahlsvej, Volderslevbygade og Lindvedvej vil kunne ændre på dette og få Vejdirektoratet i tale.

Sikker vej-projektet

Trafik og Mobilitet har ikke tidligere, haft et sådan samarbejde med skoler.

Fokus for projektet er strækningen Dahlsvej, Volderslevbygade og Lindvedvej.

Projektet skal køre over ugerne 20 og 21 - altså fra mandag i denne uge.

Der er bestilt trafiktælling på fire udvalgte steder.

Annonce

Klar mission

Aftalen består i, at de to skoler viser, at eleverne rent faktisk cykler i skole og hermed har et behov for mere sikker skolevej.

Og ikke kun eleverne vil kunne lukrere på tiltaget.

- Lokalsamfundet i Skt. Klemens og Volderslev vil også få stor gavn, af mere sikre veje i lokal området. Jeg tænker derfor at Skt. Klemens Koordineringsgruppe og beboer repræsentanten i Volderslev, hver for sig vil kunne informere ud i deres kanaler.

- Så hvis man kunne få nogle beboere til at vælge cyklen på arbejde i perioden eller motionscykelturen kunne slå et smut forbi målestationerne, ville det være et plus i regnskabet.

I sidste ende er målet klart.

- Vi håber at forvaltning og politikere vil lytte til os borgene, der færdes på strækningerne til dagligt, så vi håber selvfølgelig på nedsat hastighed og en cykelsti som foreslået, siger Niels Nørrelund Haastrup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce