Højby: - Timingen kunne ikke være værre.
Den sætning er blevet sagt mange gange i løbet af de seneste ni måneder, men når den forlader Steffen Conradsens mund bærer ordene alligevel en vis tyngde.
- Jeg skrev under på kontakten i februar. Ja, og så resten vist historie.
2020 skulle have været et år med nye udfordringer, nye kunder og nye maver, der skulle fyldes med frugten af hans erfaring og kundskaber.
Steffen ConradsenNår du tænker på fest i et forsamlingshus, tænker du suppe steg og is. Det er der absolut intet i vejen med. Fra mit perspektiv kommer det bare an på, hvor højt et niveau den suppe, steg og is lægger på
Han er ny forpagter i Højby Forsamlingshus, men har kun få gange fået mulighed for at vise sit værd og skabe benovelse i det sydodenseanske.
Det er et tungt ord. Benovelse. Men avisen tør godt skrive sådan.
Meritterne taler for sig selv.
En sværvægter
- Vi har fået hævet det kulinariske niveau med Steffen. Det er der ingen tvivl om, siger Hans-Otto Riisom, der er formand i foreningen bag forsamlingshuset.
En sådan kommentar kunne tolkes som en fornærmelse imod tidligere forpagtere, men det er altså ikke hvem som helst, der har overtaget grydeskeen.
Steffen Conradsen er en sværvægter i selskabs-sammenhæng og med vægten af sin formåen er han ude på at rokke ved forsamlingshusets grundvold.
- Når du tænker på fest i et forsamlingshus, tænker du suppe steg og is. Det er der absolut intet i vejen med. Fra mit perspektiv kommer det bare an på, hvor højt et niveau den suppe, steg og is lægger på, siger kokken, hvis trofæskab taler sit eget tydelige sprog.
Han var ansat som kok på Munkebo Kro, da restauranten i 2004 blev hædret med titlen Årets Restaurant. Umiddelbart derefter bestemte han sig for at opbygge sit eget.
Tusindvis af svælg er sidenhen blevet marineret med hans kreationer og nu ventede en ny form for udfordring i Højby.
- Der er mange, der med henblik på min øvrige forretning, har spurgt mig, om det overhovedet giver mening at være forpagter i et forsamlingshus, men jeg tror egentlig på, at der vil være efterspørgsel efter bedre mad. Jeg vil ikke lyve. Prisen er formentlig højere, end hvad man er vant til. Men ikke meget højere. Den er sat efter, at kvaliteten af menuen er på et helt andet niveau, end i de gængse forsamlingshus. Og jeg har en idé om, at der i et lokalsamfund som Højby vil være bud efter det, jeg kan levere, siger han.
Renovering og legerum
Fra 1. juli skulle han have budt selskaberne indenfor, men det har selvsagt været småt med aktiviteten i køkkenet.
Fraværet af gastronomiske udfoldelser har til gengæld betydet, at lokalerne har fået sig en overhaling.
- Det var hele tiden planen, at der skulle renoveres. Det har der virkelig været tid til nu, siger Steffen Conradsen og skuer rundt i hovedlokalet.
- Der er kommet mere lys og det er blevet mere rent i sit udtryk - og så har vi jo fået indrettet den helt store attraktion hernede.
Kokken henviser til lokalet under scenen.
Der har været dilettant-teater i Højby forsamlingshus i mange år, men det var efterhånden helt dødt. Derfor besluttede bestyrelsen at etablere rammerne for et legerum under scenen, der tidligere fungerede som sminke- og rekvisitrum. Forpagteren sørgede selv for at indrette rummet.
- Sådan et legerum ser man bare ingen steder, og det har jeg altid syntes var uforståeligt. Hvor mange fester, har man ikke været til, hvor børnene keder sig og skal aktiveres. Det sker ikke her, siger Steffen Conradsen.
- Jeg tror på, at det kan fungere appellerende for fremtidige gæster. Det vil jeg i hvert fald sætte pris på.
Steffen Conradsen bevarer sit firma i Odense midtby, der bærer navnet Birk & Conrad. Læs mere om ham og det, han kan tilbyde på birkogconrad.dk