Annonce
Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo er klar til at dissekere løver foran publikum igen

Løve-dissektionen her i efteråret 2015 bragte Odense Zoo i alverdens medier. Siden har man foretaget flere dissekeringer, der dog ikke førte shit-storme med sig. Nu bliver traditionen, der er mere end 20 år gammel, genoplivet efter en ufrivillig corona-pause. Foto: Laust Jordal
Corona-restriktioner har sat en stopper for dissektioner, der er populære blandt publikum, men på søndag er Odense Zoo igen klar til at dissekere en hunløve foran publikum.

Odense: I tre år har Odense Zoo haft to aflivede hunløver liggende i dybfryseren. Den ene bliver tøet op om få dage, for søndag d. 1. maj kl. 13 skal den dissekeres foran publikum. Og det samme kommer til at ske til sommer med løve nummer to.

Zoo kalder begivenheden "Dyret på vrangen", og det er første gang siden 2018, man foretager sådan en offentlig løve-dissektion. Der har ikke været muligt de sidste par år på grund af diverse corona-restriktioner, hvilket forklarer, at de to aflivede hunløver har været frosset ned i så lang tid.

De to ældre hunløver blev i sin tid aflivet, fordi flokkens daværende han var begyndt at slås med dem. Odense Zoos vicedirektør, Nina Collatz Christensen, forklarer, at det er umuligt at afsætte ældre hunner til andre zoologiske haver, så der var ingen andre muligheder end at aflive dem.

Annonce

Ny løveflok

De to hunløver, der bliver dissekeret henholdsvis på søndag og senere på året, er fra en gammel flok, som var blevet en anelse dysfunktionel., hvad der typisk sker efter 8-10 år.

I 2020 fik Odense Zoo en ny hanløve, Congo, der kom til at gå godt i spænd med nogle af de yngre hunner fra den gamle flok. Dermed havde man en velfungerende flok, der stod til at have en del gode år foran sig. Men desværre blev Congo alvorligt syg og måtte aflives i januar i år.

Det er nu to unge hanner, som er halvsøskende, der skal være den nye floks overhoveder, og det kan, fortæller Nina Collatz, godt gå med to hanner, fordi de er vokset op sammen og er vant til hinanden.

Man beholder en enkelt ung hun, som skal steriliseres for at undgå indavl, mens to andre unge hunner står til at blive afsat til en zoo på den svenske ø Öland. To nye hunner fra Københavns Zoo skal så sørge for at gøre en forhåbentlig velfungerende flok komplet.

Det er zoo-direktør Bjarne Klausen, som på søndag vil stå i spidsen for dissekeringen af den gamle hunløve. Det er fra kl. 13 ved Atollen og koster ikke ekstra. Normalt bliver det et tilløbsstykke, for, som Nina Collatz formulerer det:

- Danskerne er meget cool med den slags, men vi sætter dog også skilte op, som advarer, så man kan undgå at se det, hvis man ikke har lyst til det.

Danskerne er meget cool med den slags, men vi sætter dog også skilte op, som advarer, så man kan undgå at se det, hvis man ikke har lyst til det.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce