Annonce
Dalum Hjallese Avis

Eftermiddagsmeditation i Højby Kirke

Lys er godt til meditation. Foto: Højby Kirke
Det går stille for sig, når sognepræst Carsten Andreassen afholder kristen meditation i kirkens sognehus.
Annonce

Højby: Klokken er 17, det er mørkt udenfor, men indenfor i Højby Kirkes sognehus er salen oplyst af levende lys. Det er stille, indtil pianisten begynder at improvisere på klaveret – ikke noget voldsomt, bare stemningsfuldt og roligt. Sognepræst Carsten Andreassen genfortæller en bibelhistorie, og der bliver sunget en enkelt Taizésang – en slags meditativ salme med kun 1 vers, der gentages så mange gange, man har lyst, indtil musikken og ordene kommer ind under ens hud og høres i hjertet.

I løbet af den time, som eftermiddagsmeditationen varer, er der mulighed for at tænde lys, skrive bønner, blive bedt for eller bare nyde stilheden i bøn og eftertanke.

Man kan placere sig, som man har det bedst med – på en stol, ligge ned på et grønt ”græstæppe” eller knæle på puder eller knælebænke.

Kristen meditation er en 2.000 år gammel tradition, som vi bare næsten har glemt i dansk tradition. Eftermiddagsmeditationerne er en time i stilhed. For os, som elsker stilhed og eftertanke, er det en fantastisk times tid sidst på eftermiddagen.

Meditation er en vigtig vej ind i en dybere erfaring af, at Gud ønsker fællesskab med os. Samtidig kan stilheden og eftertanken sætte mange, værdifulde tanker i gang – eller måske endda på plads.

Enhver, som ønsker stilhed gennem kristen meditation er hjertelig velkommen. Sidste år havde vi deltagere fra 14 år og op til midt i 80’erne, så kristen meditation overskrider alle aldersgrænser. Det er d. 13. november og 10. december kl. 17-18.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce