Annonce
Dalum Hjallese Avis

En motionsdag, der handler om meget mere end motion

Sanderums børn løber atter rundt på hestenes bane. Foto: Sanderum Skole
Fredag, den 11. oktober afviklede skoler over hele landet Skolernes Motionsdag. I år markerede mere end 800 elever og ansatte på Sanderumskolen motionsdagen ved at løbe sponsorerede omgange på Fyens Væddeløbsbane under mottoet ”Børn løber for børn”. Samtidig minder de hinanden om, at de både er en del af et lokalt og et større fællesskab.
Annonce

Sanderum: Skolernes Motionsdag er en tradition for skoler over hele landet. Dagen sætter fokus på positive, fælles idrætsoplevelser, som er vigtige for elevernes sundhed og trivsel.

- Trivsel og sundhed har naturligvis stor betydning for den enkelte elev – men trivsel og sundhed handler om meget mere end blot det at dyrke motion for én selv, udtaler skoleleder Claus Fagerlund, og fortsætter:

- Den enkeltes trivsel og sundhed er et vigtigt fundament for det fællesskab, vi har sammen og kan skabe for hinanden. Det at gå i skole handler jo netop også om at opbygge fællesskaber, hvor vi alle kan bidrage og være med. Skolen har – udover at gøre eleverne fagligt dygtige – også en vigtig opgave med at sikre, at eleverne udvikler sig til livsduelige mennesker, der kan bidrage til opbygningen af større fællesskaber.

Annonce

Børn løber for børn

Sanderumskolen prøver bl.a. at løse den opgave på, ved at skabe en fælles oplevelse hos elever og ansatte af, at de kan gøre noget betydningsfuldt for andre. De seneste syv år har skolens motionsløb haft en ekstra dimension, idet elever og ansatte samler penge ind til gavn og glæde for andre børn.

- Vi har et motto for motionsdagen, som lyder 'Børn løber for børn', siger Claus Fagerlund, og fortsætter: - Motionsdagen handler om sundhed og trivsel. Men hertil hører også glæden ved, at vi kan være fælles om at gøre noget for andre. Det gør noget godt for eleverne, når de ved, at de kan være med til at gøre en forskel for andre, der af den ene eller anden grund ikke har de samme livsbetingelser som dem selv.

Elever og voksne på Sanderumskolen har hvert år samlet penge ind til et godt formål. De indsamlede penge er tiltænkt en organisation eller institution, der hjælper børn i vanskeligheder. Sidste år løb Sanderumskolens elever og ansatte sammen med de lokale deltagende daginstitutioner og dagplejere ca. 50.000 kr. hjem. Igen i år samler Sanderumskolen penge ind til organisationen Børn, Unge & Sorg.

Annonce

Dannelse

- Skolen er meget mere end et sted, hvor man lærer dansk, matematik og sprog, siger Claus Fagerlund og uddyber:

- Skolen er også et sted, hvor eleverne lærer at samarbejde og arbejde innovativt og kreativt om at skabe fundamentet for morgendagens samfund. I skolen uddannes eleverne – men de dannes også som mennesker, der forhåbentlig oplever sig selv som væsentlige bidragsydere i et større fællesskab.

- Med motionsdagen ønsker skolen også at styrke det nære elevfællesskab i samspil med skolens lokalområde og erhvervsliv. Det at være en del af et større fællesskab, der arbejder sammen om at gøre en positiv forskel for andre, bidrager til sammenhængskraften i lokalområdet. Samtidig har skolen hele tiden fokus på at eleverne dannes til at kunne tage del i og ansvar for større medmenneskelige fællesskaber.

Annonce

Energi i top

Stemningen på selve løbsdagen er helt fantastisk. Alle uanset alder og kondition deltager og opmuntrer hinanden til at løbe så langt de kan. I år vil mere end 800 børn og voksne løbe så mange omgange de kan på en time på Fyens Væddeløbsbane. I år får skolens elever og voksne selskab af tre idrætsstjerne, idet håndboldlandsholdsspiller Stine Jørgensen og tidligere badmintonspiller Jan O. Jørgensen samt den tidligere vinder af De 3-broer-halvmaraton-løbet Brian Lyngvald Schmidt har meddelt, at de gerne vil løbe med og motivere deltagerne til at løbe så langt de kan på en time.

Både Energi Fyn og Fyens Væddeløbsbane støtter op om arrangementet. Energi Fyn har således støttet skolens tiltag ved at sponsere løbstrøjer til motionsdagen, mens Fyens Væddeløbsbane stiller sin bane til rådighed for skolen på løbsdagen.

- Hos Energi Fyn er vi glade for, at vi igen i år kan støtte op om elever og ansatte på den lokale skole, når de kickstarter efterårsferien med at samle penge ind til andre børn. Vi vil meget gerne være med til at sætte fokus på, hvor vigtig støtte og support er i lokalsamfundet og mellem mennesker, understreger Lene Højbjerre Callesen, marketingchef hos Energi Fyn.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce