Annonce
Dalum Hjallese Avis

En skør idé: Vil Frederik og Mary løbe for klovnene i Højby?

Kronprins Frederik i færd med at uddele royale high fives til tilskuerne under Royal Run. Måske han vil gøre det samme, når Højby Klovneløb bliver afviklet. Foto: Lars Møller

Odense er blevet syltet til dette års Royal Run. Netop derfor har Tina og Allan Peterson inviteret kronprinseparret til Højby.

Annonce

Højby: - Jeg synes egentlig, vi har sprængt rammerne for, hvad der kan lade sig gøre. Vi prøver altid at kigge på, om vi kan lokke en kendis ud. Borgmesteren var med i 2017 og sidste år kom Torsten Laen forbi og det samme gjorde H. C. Andersen-paraden, så det er svært at overgå, fortæller Allan Peterson, som dog - med al respekt for ovennævnte kapaciteter - vil smadre barren for det ladsiggørlige, hvis de to seneste gæster på invitationslisten dukker op.

- Det er fuldstændig åndssvagt. Det ved jeg. Men man får heller ikke et positivt svar, hvis ikke man spørger. Og nu hvor Odense ikke er på Royal Run-ruten, så synes jeg, at kronprinseparret skal have en anden mulighed for alligevel at komme til Odense, griner Allan Peterson, som, om ikke andet, har kunnet underholde Højbys trofaste løbere.

- Jeg lagde billedet af svaret fra hofchefen ud i gruppen. Det giver lidt sjov og ballade. Det er fin opvarmning til det kommende løb, siger han.

Svar fra hofchefen til Tina og Allan Peterson. Privatfoto
Annonce

Skal ikke være større

Der bliver afprøvet lidt forskellige metoder i jagten på det perfekt afviklede klovneløb. Men arrangøren har nok i virkeligheden allerede opskriften. I hvert fald skal der ikke spædes mange flere ingredienser til.

- Vi er omkring 700 løbere nu og det tror jeg, er perfekt. Det er, hvad ruten kan bære, vil jeg mene. Så vi ønsker egentlig ikke at opfinde den dybe tallerken, for vi gør det allerede helt afsindigt godt. Alene på dagen er der blevet omsat for 40.000 i tombolalodder og pølse- og vandsalg. Og det er kun vejret, der afgør, hvor godt det skal gå. Så vi beder nok lidt mere til vejrguderne der, end vi ellers ville gøre.

Og hvad nu, hvis kronprinseparret faktisk takker ja?

- Så skal vi ud at finde 10 meter rød løber og et par ekstra startnumre. Det må være det mindste, vi kan gøre. Og så må vi sætte et maks på antallet af løbere og give højbyerne førsteret til billetter, så vi ikke bliver overrendt udefra. For det vil - i al beskedenhed - nok trække ret meget opmærksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Højbys haller er overbelagte: - Det er jo ikke meningen, at vi skal sende børnene til Rolfsted en kold decemberaften

Annonce