Annonce
Dalum Hjallese Avis

Fællesskab: Sammenhold og flagallé på Idas Allé

Flag på Idas Allé. Foto: Hasse Frimodt
Beboerne på Idas Allé har skabt en flagallé. Den blev taget i brug første gang den 12. januar - naturligvis med brunsviger til alle
Annonce

Sammenholdet på Idas Allé i Odense SV er stort. Beboerne på den lille allé er gået sammen om at investere i flagrør og flag til husstandene på vejen.

Det var Birgitte Andersen, der i 2020 tog initiativet til at etablere en flagallé på Idas Allé.


Vi har lavet en aftale om, at vi flager på hinandens fødselsdage

Birgitte Andersen


- Vi har igennem fire år haft en gadeforening, hvor vi betaler et årskontingent, som blandt andet er med til at finansiere en årlig gadefest for beboerne på Idas Allé. Vi har et rigtig godt sammenhold, og så syntes jeg, det kunne være hyggeligt at lave en flagallé. Det ser så hyggeligt ud med dannebrog ned langs alléen siger Birgitte Andersen.

Kirsten Qvist og Birgitte Andersen med brunsvigerkagen fra Lagkagehuset Dalumvej. Foto: Hasse Frimodt

Størstedelen af beboerne på Idas Allé var med på Birgittes idé. Flagrørene er blevet monteret og gjort klar til at benytte fra årsskiftet, og tirsdag den 12. januar var det tid til, at de skulle i brug for første gang.

- Vi har lavet en aftale om, at vi flager på hinandens fødselsdage. Og første fødselsdag i år var Kirsten Qvist, som fyldte 54 år den 12. januar, siger Birgitte Andersen.

Alle flag var hejst og i anledning af, at det var første gang flagene skulle i brug, havde beboerne på Idas Allé været så heldige at få sponsoreret to store brunsvigerkager fra Lagkagehuset på Dalumvej.

Dannebrog foran Kirsten's hus på Idas Allé. Foto: Hasse Frimodt

Kirsten blev fejret fra morgenstunden, hvor hun kunne se det smukke dannebrog hejst i 17 flagrør ned langs Idas Allé med en smuk blå himmel som baggrund.

- Det er blevet nøjagtigt så smukt, som jeg havde drømt om, da jeg fik idéen til at skabe en flagallé . Tænk sig, hvor lidt der egentlig skal til for at skabe hygge og godt sammenhold mellem naboer på vejen. 2020 har været så mørkt og trist et år, så nu skal 2021 gøres hyggeligere med flag i alle forhaverne på Idas Allé, når der er fødselsdage og andre særlige højtider, siger Birgitte Andersen.

Brunsviger fra Lagkagehuset Dalumvej. Foto: Hasse Frimodt
Der var brunsviger til alle beboerne på vejen. Børnene fik selvfølgelig de første stykker. Foto: Hasse Frimodt

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

De ruster sig ganske markant mellem fruens muntre bøge - Dalum henter eks-FC Fyn-profil som assistent til Fynsserien

Annonce