Annonce
Dalum Hjallese Avis

Flere corona-benspænd ramte lokalt fitnesscenter: Omsider kan de nu fejre fødselsdag

Dyrup Fitness, Dorthe Christensen (t.v.), centerleder og Stine Lindekilde. Foto: Martin Kloster
Hos Dyrup Fitness er det sociale og fællesskabet i højsædet. Nu kan centret endelig snart fejre etårs fødselsdag efter flere corona-benspænd sidste år.

Dyrup: 1. januar sidste år var det planen, at Dyrup Fitness skulle have åbnet dørene.

Men forskellige corona-benspænd udsatte åbningen. Det var ikke ligetil.

Men nu kan fitnesscentret endelig fejre etårs fødselsdag. Det sker 15. maj,  fortæller Dorthe Christensen, centerleder i Dyrup Fitness på Tranehøjen 5.

Annonce

- Vi satser på at slå et eller andet stort op og en masse hold og gode tilbud, smagsprøver og konkurrencer, fortæller hun.

Dyrup Fitness, der fylder 300 kvadratmeter, holder til i det gamle "brun-bar-agtige" billardlokale i FKS Hallen, der nu hedder DBKI Centeret - Dyrup/Bellinge Kultur- & Idrætscenter. Men i dag er der bygget et strømlinet fitnesslokale med støtte for Dansk Firmaidræt.

- Jeg tror, du kan tælle 15 år tilbage, hvor man gerne ville have et fitnesscenter her i Dyrup, siger Stine Lindekilde, som er instruktør, stedets SoMe-person og "kontormus" i Dyrup Fitness.

På det ene år, fitnesscentret har holdt til på lokaliteten, er det blevet lidt af et samlingssted, mener både Stine Lindekilde og Dorthe Christensen.

- Vi er et social samlingspunkt i Dyrup. Alle, der kommer her, kender en eller anden. Der er en eller anden relation. Jeg tænker, at det er derfor, at folk kommer. Vi vil medlemmerne, og de vil os. Jeg kan stort set alle navnene på dem, der er på mine hold, siger Stine Lindekilde.

- Det er megahyggeligt. Vi dyrker fællesskabet. Vi hygger om alle medlemmerne. De elsker at komme her, supplerer Dorthe Christensen.

Mange hold

Dorthe Christensen har en baggrund som bl.a. centerleder hos Fitness World i Nyborg gennem mere end 11 år. Stine Lindekilde er tidligere skolelærer med idræt som speciale.

- Det har altid ligget til, jeg skulle lave et eller andet inden for sport. Jeg troede bare, at det var med børn. Nu har jeg seniorholdene. Jeg har fire til fem hold om ugen, smiler Stine Lindekilde, som altså så underviser de "gamle" og ikke børnene.

Dorthe Christensen viser Stine Lindekilde, hvordan udstyret virker. Foto: Martin Kloster

Dyrup Fitness har omkring 450 medlemmer i alt. Medlemmerne kommer fra Dyrup, Bellinge, men også inde fra centrum af Odense.

Dyrup Fitness tilbyder personlig træning, programlægning, holdtræning og cirkeltræning ved maskinerne.

Det er megahyggeligt. Vi dyrker fællesskabet. Vi hygger om alle medlemmerne. De elsker at komme her.

Dorthe Christensen

- Vi har 28 hold på en uge. Så der er virkelig noget for alle. Vi har en stor seniorgruppe. Og så kører vi en masse ungdom. Det er både hverdage og weekender, fortæller Stine Lindekilde.

Der er en del teenagere, der er medlemmer. Man skal mindst være 13 år for at være med i Dyrup Fitness. Som teen-medlem, skal de unge have lagt et program, så de kender maskinerne og den rette teknik, nævner Stine Lindekilde.

Annonce

Der sprittes af

De mange corona-benspænd sidste år beskriver Dorthe Christensen som "frustrerende". Heldigvis er man på den anden side nu, men nogle medlemmer var i starten stadig bange for at komme og træne, da der blev åbnet mere op.

- Folk var bange for at komme. Det har taget lang tid at turde at komme herned igen, fortæller Dorthe Christensen.

Det er ikke helt normalt endnu, men størstedelen af medlemsskaren er trygge ved at komme, da der bliver sprittet af hele tiden, fortæller Dorthe Christensen og Stine Lindekilde.

Samlet er der 16 personer tilknyttet centret. De fleste er instruktører.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce