Annonce
Dalum Hjallese Avis

Fremgang i løbeklubben: Sanderum Motion skruede op for tempoet under corona

Sanderum Motion har haft succes med at tilbyde nye medlemmer gratis medlemskab i 10 uger. Foto: Sanderum Motion (fællesløb for Odenses løbeklubber i 2019)
Selv i coronatiden kan det lykkes at aktivere klubbens medlemmer, og løbeklubben Sanderum Motion har endda haft held med en stor medlemsfremgang.

Sanderum: Da Mette Frederiksen på pressemødet d. 11. marts nedlukkede store dele af landet, stoppede løbeklubben Sanderum Motion også al aktivitet – men så snart, de igen måtte samles i mindre grupper, var de klar.

- Vi var blandt de første, der vovede at starte op, da vi fik lov til at træne i grupper på max 10 personer, og det gik faktisk rigtig godt, siger Arne Vind, formand i Sanderum Motion og uddyber:

- Vi lavede skilte med retningslinjer og bad folk om at møde omklædte op i et specifikt afmærket område i deres gruppe på max 10 personer. På forhånd havde medlemmerne meldt ind, hvor hurtigt og langt de ville løbe, og så sendte vi grupperne afsted på de aftalte ruter med den hurtigste gruppe først. Vi sagde til medlemmer, at det var vigtigt, at de holdt afstand og tog hensyn til hinanden, men også når de passerede hr. eller fru Madsen på stierne.

Annonce

Smil

Det stiller ekstra krav til både klub, frivillige og udøvere, når man som i foråret og i dag kun må være sammen i grupper på max 10 personer.

- Der er et godt og åbent fællesskab i vores klub, men som det er nu igen, kan vi ikke kramme, snakke og grine sammen på kryds og tværs med alle klubkammeraterne, som vi allerhelst vil. Men vi kan trods alt sige hej eller godmorgen til hinanden og mødes og løbe sammen i vores små løbegrupper, siger Arne Vind og fortsætter:

- Selvom det er øv, så er man nødt til at acceptere det, som det er. Vi prøver at tage det med et smil og få det bedste ud af det – og vi ved, at det kan lade sig gøre.

Annonce

Gratis medlemskab

I sensommeren fik de den idé i Sanderum Motion, at de ville tilbyde alle nye medlemmer 10 ugers gratis medlemskab. Klubben havde ikke prøvet det før, men de havde lyst til at inspirere nye løbere i lokalområdet.

- Vi håbede, at vi kunne få flere til at prøve at løbe med os i klubben. Efter de 10 uger var det selvfølgelig helt frivilligt, om de havde lyst til at melde sig ind, siger Arne Vind.

Sanderum Motion spredte budskabet på deres Facebookside, i lokale Facebookgrupper og via mail til tidligere og nuværende medlemmer.


Der er en sikkerhed i at vide, at man to faste dage om ugen har andre at løbe sammen med, og mange af vores nuværende klubmedlemmer har også lagt deres egne ambitioner på hylden for at tage en tjans med at hjælpe de nye godt i gang. Det har været rigtig hyggeligt og sjovt at møde nye folk, og derfor gentager vi også succesen igen i starten af det nye år

Arne Vind


- Vi havde på forhånd hørt fra et par stykker, at de ville komme. Vi er jo en ret lille klub med kun godt 100 medlemmer, så vi var helt overvældede, da der mødte 30 nye op til deres første træning. Det var heldigvis, da forsamlingsforbuddet stadig var på 50 personer, griner Arne Vind.

Det blev så stor en succes, at over halvdelen af medlemmer efter de 10 uger meldte sig ind i klubben som betalende medlemmer. For Arne Vind var det vigtigt, at de nye medlemmer fik en god velkomst, og han tror, at det er det sociale og fællesskabet, der har gjort, at de har lyst til at blive i klubben.

- Der er en sikkerhed i at vide, at man to faste dage om ugen har andre at løbe sammen med, og mange af vores nuværende klubmedlemmer har også lagt deres egne ambitioner på hylden for at tage en tjans med at hjælpe de nye godt i gang. Det har været rigtig hyggeligt og sjovt at møde nye folk, og derfor gentager vi også succesen igen i starten af det nye år, hvor vi gør det samme igen – selvfølgelig inden for retningslinjerne, som vi ved, vi kan. Alle er velkomne d. 4. januar kl. 17.45 ved Sanderumhallen, siger Arne Vind.

Annonce

Hvad siger de nye

Britta Eriksen: - De gør det super godt i Sanderum Motion. Jeg er dybt taknemmelig for den måde, de har taget imod alle os nye løbere. De hepper på os, tager hensyn og får os alle med på bedste vis.

Anni Nørgaard: - Jeg føler mig meget velkommen i klubben. Frontløberne gør det godt og sørger for, at alle kommer godt rundt på løbeturen. Jeg er blevet så glad for det og glæder mig til hver løbsdag og til løb i fællesskab.

Heidi Haals Andersen: - Jeg har som ny løber følt mig velkommen fra begyndelsen, og alle har været meget imødekommende og hjælpsomme. Samtidig har de rutinerede løbere udvist et stort engagement.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce