Annonce
Dalum Hjallese Avis

Højbys haller er overbelagte: - Det er jo ikke meningen, at vi skal sende børnene til Rolfsted en kold decemberaften

Allan Peterson (th) og Ronni Nielsen - to herrer, der er dybt involverede i Højbys håndboldliv. De mener, at det efterhånden er ekstremt uholdbart, at have den voksende medlemsmængde til at deles om alt for lidt plads. Foto: Kristian Isaksen
Flere og flere medlemmer giver flere og flere panderynker i ansigterne på dem, der skal lave en vandtæt plan over, hvornår Højby S&G's afdelinger kan bruge hallerne. Snart er der simpelthen ikke mere plads. Løsningen er endnu en hal.
Annonce

Højby: Man plejer at sige, at succes har sin pris. Den pris betaler Højby S&G i øjeblikket bogstaveligt talt i leje til andre haller for, at foreningen kan tilbyde sine forskellige afdelinger de haltimer, medlemmerne betaler kontingent for.

- Vi kan ikke klage over udviklingen. For bare få år siden var der lige under 2000 medlemmer i dag er vi oppe på 2400. Men de mange mennesker betyder automatisk også, at vi mangler plads, fortæller Allan Peterson, der er børn- og ungeansvarlig i foreningens håndboldfløj.

Netop håndbolden kan ses som en af hovedsynderne bag de logistiske udfordringer.

For blot fem år siden var der cirka 200 medlemmer. I dag er der over 400 - altså en fordobling.

Annonce

Drømmer om en hal

Hvert nyt medlem er en ny hovedpine, men det er også næring til en drøm, der blev født allerede i 2015, hvor foreningen lagde sine visioner om nye, opdaterede faciliteter frem for offentlighedens skue med den begrundelse, at potentialet og præmissen var der.


Der bor lige knap 5000 i Højby og der er 2400 medlemmer. Det er halvdelen af byen, men det er langt over halvdelen af dem, der rent faktisk kan gå til en hobby. De tal lyver ikke

Allan Peterson


- Vi taler om tilbygninger for 50 millioner kroner, som vi nok må indse, aldrig kommer til at ske. Vi synes allerede dengang, at vi havde brug for en hal mere og med årene er det behov jo kun blevet stærkere. Vi mener faktisk, at der skal ske noget nu, siger Allan Peterson.

De har rykket i kommunen flere gange for at få velvillige øjne rettet imod syd, for kun en døv og blind mand kan fornægte den fremgang Højby S&G på nærmest naturstridig manér har oplevet.

- Der bor lige knap 5000 i Højby og der er 2400 medlemmer. Det er halvdelen af byen, men det er langt over halvdelen af dem, der rent faktisk kan gå til en hobby. De tal lyver ikke, siger Allan Peterson.

Annonce

Målløs observatør

Odense Kommune sender af og til observatører ud til hallerne for at vurdere den samlede brug. En sådan var forbi i slutningen af 2019.

- Han var målløs over det konstante væld af mennesker, der gik ud og ind. For det er hele tiden og det er noget med at dele hallerne op for at få plads til de forskellige aktiviteter. Det går til nøds, men jeg synes, det er ærgerligt, at vi må sende børn til Holluf Pile eller Årslev for at spille håndbold. Det er jo lige så meget stemningen i hallen og det at sidde bagefter og få sig en sodavand i socialt samvær, der betyder noget, siger han.

En af klubbens håndboldtrænere støder til selskabet.

- Ja, de kører faktisk tilbage hertil bagefter for at sidde i cafeteriet. Det fortæller en historie. Som det er nu, skal vi måske sende medlemmer så langt som til Rolfsted på en kold decemberaften. Det er jo ikke meningen med at gå i den lokale klub, siger Ronni Nielsen.

Højby Hallerne. Foto: Kristian Isaksen

Så I skal faktisk have en færdig, ny hal i morgen?

- Vi skulle have den i går, konstaterer træneren.

Selvom snakke af denne karakter ofte summer i Odenses foreninger, mener håndboldduoen, at der er grund til reel optimisme.

- Vi havde besøg af en inspektør i sidste uge, hvor vi viste tallene, snakkede om observationerne og luftede de frustrationer vi havde med at få plads. Han mente, at vi havde meget skarpt at skyde med og at vi bare skulle gå til den - han blev endnu mere begejstret på vores vegne, da han hørte prisen. 8-10 millioner kroner. "Nå, ikke mere", var hans respons, fortæller Allan Peterson, der mener, at foreningen inden for et år bør være en hal rigere.

- Ellers kan jeg ikke se, hvordan vi skal få det til at hænge sammen. Højby er et område i udvikling, så det kommer kun til at gå én vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce