Annonce
Dalum Hjallese Avis

Helle fik en hård start som selvstændig, da hun overtog sin afdøde mors salon: - Det var hårdt, men jeg fortryder det ikke

Helle Gjerstorff har til april drevet Salon Folkebo i 21 år. Inden hun overtog den i forbindelse med sin mors død, nåede hun også at være ansat i salonen i et par år. Foto: Steffen Nielsen
Det var slet ikke planen, at Helle Gjerstorff skulle have sin egen frisørsalon, men da hendes mor døde i 2001, overtog Helle Salon Folkebo, som hun nu har drevet i 21 år. Og selvom det var op ad bakke fra start, så elsker hun i dag tilværelsen som selvstændig.

Folkebo Butikstorv: Da Helle Gjerstorff i december 2000 mistede sin blot 53-årige mor Grethe til kræft, stod hun i et stort dilemma.

Midt i sorgen skulle hun nemlig også beslutte sig for, hvad der skulle ske med morens frisørsalon på Folkebo Butikstorv, som Helle på det tidspunkt havde været ansat i i et par år. Skulle hun overtage salonen og den tilhørende bolig, som hun og familien boede i, eller skulle hun sige farvel til både arbejde og hjem?

Hun valgte det første, og dermed blev hun pludselig selvstændigt erhvervsdrivende, uden at det egentlig var det, hun havde lyst til på det tidspunkt.

Annonce

- Det var slet ikke planen, at jeg skulle være selvstændig. Jeg havde to små børn, og jeg syntes egentlig slet ikke, at jeg havde tid til det. Så det var op ad bakke, husker hun.

I dag er Helle Gjerstorff dog ikke i tvivl om, at hun valgte rigtigt.

- Det var midt i sorgen og med to små børn, så det var hårdt, men jeg fortryder det ikke. Jeg elsker mit arbejde, og jeg er så privilegeret, at jeg elsker at tage på arbejde hver dag, fortæller hun.

En salon med historie

Helle Gjerstorffs mor overtog Salon Folkebo i 1979, og allerede dengang havde salonen en del år på bagene. Selv gætter Helle Gjerstorff på, at der har været frisørsalon på Folkebo Butikstorv i omkring 70 år.

Den lange historie er noget, som den 51-årige frisør er meget bevidst om. Blandt andet fordi hun har kunder, der også blev klippet af hendes mor for 30-40-50 år siden.

- Det betyder meget for mig. Jeg har en stærk relation til mange af kunderne, og det gør det utrolig berigende at være frisør, når der er kunder, der kommer i så mange år. På et tidspunkt havde jeg en familie med fire generationer, som alle blev klippet her, fortæller hun.

Annonce

Fortsætter til der er flest gråvejrsdage

Siden overtagelsen i 2001 har Helle Gjerstorff og hendes familie boet i den bolig, der støder op til frisørsalonen. Hjem og salon er så meget to sider af samme sag, at der er indgang til privaten fra salonen - og familiens hund Pepsi står sågar ofte ved døråbningen og følger med i arbejdet i frisørsalonen.

- Det er mit hjem. Det er det. Og jeg tror faktisk, at mine følelser for salonen er større end for boligen. Derfor skal det også være et sted, der er hyggeligt at være, et rart sted, hvor man har lyst til at være, siger frisøren, som siden sidste sommer har stået alene i salonen efter i mange år at have haft mindst én frisør ansat.

- Det betyder, at jeg arbejder rigtig meget, men jeg har det rart med det, sådan som det er lige nu. Jeg har haft ansatte, men jeg har det faktisk ikke så godt med at være chef. Jeg vil gerne have, at alle har det godt, så det giver for meget ondt i maven, fordi jeg bliver ked af det, når jeg føler, at folk ikke er glade.

Uanset om det bliver med eller uden ansatte, så forventer Helle Gjerstorff, at hun skal drive Salon Folkebo videre i mange år endnu.

- Det forestiller jeg mig da. Helt sikkert. I hvert fald ind til den dag, jeg ikke kan mere, eller hvis der en dag er flere gråvejrsdage end solskinsdage, siger hun.

Om Helle Gjerstorff

  • 51 år, gift og har to voksne børn, hvoraf den ene er hjemmeboende.
  • Udlært frisør i 1991 og har haft en enkelt ansættelse, inden hun blev ansat hos sin mor Grethe Frandsen i Salon Folkebo i 1998.
  • Ejer af salonen siden april 2001, efter at hendes mor døde i december 2000. Har boet i den tilhørende bolig siden 1996.
  • Er den erhvervsdrivende, der har drevet forretning længst på Folkebo Butikstorv.


Det var midt i sorgen og med to små børn, så det var hårdt, men jeg fortrød det ikke. Jeg elsker mit arbejde, og jeg er så privilegeret, at jeg elsker at tage på arbejde hver dag.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce