Annonce
Dalum Hjallese Avis

Ingen penge til gaver: Julehjælp på vej til familier med sclerose i Odense

Julehjælp på vej til familier med sclerose på Odense. Pressefoto
2.000 kr. er på vej i julehjælp fra Scleroseforeningen til familier med sclerose, der bor i Odense og har en indkomst i den lave ende.

Odense: Hvert år uddeler Scleroseforeningen julehjælp til børnefamilier, hvor det kan være svært at få råd til julens mange ekstra udgifter, fordi økonomien er presset af, at mor eller far har sclerose, og i manges tilfælde ikke længere kan arbejde.

Det gælder også i 2021, hvor foreningen har sendt julehjælp af sted til næsten dobbelt så mange familier med sclerose, som der var taget højde for i årets budget.

- I rigtig mange familier med en alvorligt syg forælder er det en kamp at få pengene til at slå til, og den kamp er ikke blevet mindre i år, hvor vi ser priserne stryge til vejrs på de mest basale fornødenheder som mad, el og varme. Det er familier, hvor der ingen penge er tilbage til gaver til børnene eller til julemad, julegodter og alt det, de fleste af os forbinder med familiehygge i julen, og mange af os tager for givet, lyder forklaringen på de ekstra bevillinger fra Scleroseforeningens direktør Klaus Høm.

Annonce

Ingen penge til gaver

At julehjælpen falder på et tørt sted, bekræfter en enlig mor med sclerose fra Odense, som gerne vil være anonym på grund af sit 11-årige barn:

- Julehjælpen betyder, at vi nu har råd til juleslik og lidt lækkert til jul. Jeg har også kunnet købe en gave til min dreng, siger den unge mor, der er sidst i 20’erne.

Mere end to ud af tre af børnefamilierne, der har søgt om julehjælp i Scleroseforeningen i 2021, er familier med en eneforsørgende forælder med sclerose. Knap halvdelen af forældrene er under 40 år.

Det er familier, hvor der ingen penge er tilbage til gaver til børnene eller til julemad, julegodter og alt det, de fleste af os forbinder med familiehygge i julen, og mange af os tager for givet.

Klaus Høm

Ifølge den seneste opgørelse fra Det danske Scleroseregister bor der 3.939 danskere med sclerose i Region Syddanmark, det svarer til 23 procent af de i alt omkring 17.200 sclerosepatienter, der er i Danmark.

Danmark har verdens 4. højeste forekomst af sclerose, og Region Syddanmark er den region, der har den højeste forekomst af sclerose per indbyggere i Danmark.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Erhvervsdrivende har valgt: Bellinge har fået en borgmester

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Håndboldklub vil fastholde deres ungdomsspillere: - Vi skal da ikke bare sætte os tilbage og sige: 'Det går nok'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Bager klarede kravet: Men melder fra til EM

Dalum Hjallese Avis

Meget mystisk hul er vendt tilbage til Odense-forstad: Nu skal dykker ned i hullet og sætte en bold i - hvis han kan

Dalum Hjallese Avis

Rekorden blev slået, da aflagte juletræer blev hentet: - Det er helt vildt

Dalum Hjallese Avis

Genbrug er en succes, og de unge er vilde med det: Så nu mangler Kirkens Korshær op mod 10 frivillige

Dalum Hjallese Avis

Ridebane, pool og troldetræer: Gammel proprietærgård i Allerup rummer både luksus og historisk vingesus

Dalum Hjallese Avis

Gratis invitation: Kom i gang med løb

Annonce