Annonce
Dalum Hjallese Avis

Istiden har bidt sig fast ved Skovsøen

Sebastian Alnor har overtaget ishuset efter den nærmest sagnomspundnde Frits Nielsen. Selvom det kunne virke som en tung arv at løfte, så har den unge forpagter dog godt styr på, hvordan kuglerne skal fordeles i en vaffel. Den unge mand har arbejdet i ishuset siden 13-års alderen. Foto: Kristian Isaksen

Sol og sommer stimulerer lysten til at spise is. Det mærker Sebastian Alnor, der har taget hul på sin første sæson som ismester ved Skovsøen.

Annonce

Fruens Bøge: Den vedvarende sommer med masser af sol og varme har ført til et særligt fænomen ved Skovsøen i Fruens Bøge: Her har en ny istid simpelthen bidt sig fast.

Ikke en istid i meteorologisk forstand. Ved Skovsøen er istiden et velsmagende fænomen, og den varer fra kl. 11 til 21.30 hver dag. For det er i det tidsrum, Vaffelhuset Skovsøen har åbent.

Og det gode vejr stimulerer ikke overraskende trangen til at spise is.

- Vi har flere besøgende på grund af vejret, og vi har flere travle dage, fortæller 22-årige Sebastian Alnor, der overtog driften af ishuset i denne sæson, da Frits Starup Nielsen efter mere end 30 år som Skovsøens ismand gik på en velfortjent pension.

En af opgaverne er blandt andet at stable vafler - for på en varm dag kan man hurtigt gå i bund. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Usædvanlig sommer

Selv om Sebastian Alnor er ny som chef i ishuset ved Skovsøen, har han del års erfaring i ishuset og kan derfor sagtens sammenligne med tidligere sæsoner.

- Jeg har arbejdet her, siden jeg var 13 år, og det er meget usædvanligt, at vi har seks uger i streg med høj sol og slet ingen regn. Normalt har vi måske tre uger med godt vejr, og så kommer der en uge med regn, siger han.

- Det har også betydet, at vi har haft brug ekstra personale. Vi har en del stående på en tilkaldeliste, altså folk, der ikke arbejder her fast, men kan træde til, når der er brug for dem, fortæller han.

- Men selv om vi har flere besøgende og flere travle dage, oplever vi det egentlig ikke anderledes, end vi plejer. Om vi har 800-900 besøgende eller 1100-1200 gør ikke den store forskel. Vi ser det først, når vi gør kassen op om aftenen, tilføjer han.

Der er faktisk altid gæster ved ishuset. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Folk kommer jo

Men selv om den gode sommer betyder gode tider for is-branchen, mener Sebastian Alnor, at lige netop hans ishus er modtageligt for vejrgudernes luner som så mange andre.

- En forretning som vores er jo vejrafhængig, men nok knap så meget som ishuse ude i sommerhusområderne. Sidste år var et dårligt is-år, og det kunne vi selvfølgelig også mærke, lige som vi kan mærke, at vejret i år er godt for os. Men vi ligger tæt på byen, og der er mange events herude, så der kommer jo folk alligevel, siger Sebastian Alnor.

Og så har ishuset naturligvis sin lange historie med sig. For mange odenseanere er det blevet en fast sommertradition at tage en tur til Skovsøen og spise is.

Mååååms.... Foto: Kristian Isaksen
Det er vigtigt at smile pænt til kunderne. Foto: Kristian Isaksen
Sebastian Alnor har styr på, hvordan kuglerne skal støbes. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce