Annonce
Dalum Hjallese Avis

Jesper elsker ridser i lakken - og tjener penge på det: Overtog firma og gik fra tre til 15 medarbejdere på få år

Jesper Anker er indehaver af Smartlakering i Hjallese. Foto: Martin Kloster
Jesper Anker har det helt okay med at få ridser i lakken. Det tjener han penge på. Mød manden, der driver Smartlakering.

Hjallese: 40-årige Jesper Anker er vant til at have ridser i lakken. I bogstaveligste forstand får han dem hver eneste dag.

Men det er helt fint for den 40-årige odenseaner, som driver firmaet Smartlakering på Egegårdsvej 3B i Hjallese. Hos Smartlakering reparerer man nemlig ridser i lakken på køretøjer og gør det ifølge ejeren efter en hemmelig metode, hvor der kan spotlakeres præcis på det sted, hvor skaden er sket. Så det kan gøres hurtigere, og ifølge Jesper Anker, også billigere, da man slipper for at pille det hele af - for eksempel en kofanger.

- Så laver vi en reparation på spottet. Smart for small-medium-area-repair-technique, siger han om navnet Smartlakering, da ejeren viser rundt i det firma, han fik løftet ud af en krise for et par år siden.

Annonce
En medarbejder er i gang med farveblandingen. Foto: Martin Kloster

For da han for et par år siden lejede sig ind i ledigt lokale hos virksomheden med sit lille online-marketingsfirma Eye-Ads, der arbejder med søgemaskineoptimering, markedsføring på nettet og digitale strategier, hed autolakeringsfirmaet Smartlak. Jesper Anker havde ingen yderligere forbindelse til det. Han kunne dog godt se, at det ikke gik godt for dem.

- Jeg kunne mærke, de var presset på økonomien dengang. De var to herude, hvoraf den ene skulle klare det hele; give tilbud, betale regninger, fakturere, male og alle de her ting. Det gik så ikke. De knækkede nakken, husker Jesper Anker.

Ganske rigtigt, det gik ikke.

- Jeg køber så stumperne af kurator. Jeg var sikker på, jeg havde noget godt at bringe ind i det her. Det var selvfølgelig en del af det, jeg kan inden for salg og organisation fra min uddannelse, fortæller Jesper Anker, der er uddannet i handelsøkonomi inden for salg og organisation.

Lige efter færdiguddannelsen sprang han ud på jobmarkedet. Han kom ud at arbejde med telemarketing og blev senere kørende sælger ved TDC's forlag. Det stod måske ikke lige indmejslet i granit, at Jesper Anker en dag skulle drive en autolakeringsvirksomhed.

- Jeg har ingen erfaring fra branchen udover, at jeg er lidt bilgal, siger Jesper Anker.

Fra tre til 15

Jesper Anker så rigtigt. De friske biller og de nye input, han kom ind med, fik vendt skuden. Ridserne i lakken blev poleret væk så at sige.

- Jeg tænkte flere medarbejdere ind i det. Jeg tænkte, at vi sætter fem lifte mere op og mere personale på. Det var selvfølgelig et sats. Men det turde jeg godt, siger en selvsikker Jesper Anker.

Han kunne nemlig se et marked i at få et stort flow af køretøjer igennem både af private kunder og erhvervskunder. Han brugte sin tidligere erfaring fra telemarketing og begyndte at ringe rundt til alle mulige virksomheder, og potentielle nye kunder. Dem med mange varebiler. Firmaet klargør også biler og skifter bilruder.

- Det tager tid at få sådan nogle aftaler igennem, men det lykkedes. Der har vi ret store virksomheder inde i dag, fortæller ejeren.

- Vi har også en del inden for BtB (business-to-business, red.) med større flådeløsninger. Der er kunder, der for eksempel har 400-500 biler i deres portefølje. Det er primært leasingbiler. Der tager vi bilerne ind og søger for at få dem klargjort fra top til tå. Vi laver ridser, buler, skrammer og skifter de dele, der nu engang skal skiftes for at det ryger fejlfrit gennem syn, fortæller Jesper Anker.

Her ses en af de typiske skader, som kunderne kommer ind med. Småridser i lakken. Smartlakering tilbyder gratis lånebil ved forsikringssskader, da man takserer for de fleste forsikringsselskaber. Foto: Martin Kloster

Det er halvdelen af forrentningen, nævner han.

- Autolakeringsbiksen går stærkt. Der er vækst på. I huset er vi efterhånden 15 ansatte. Da vi startede var vi tre. Vi rejser stille og roligt fremad. Vi skal tjene pengene inden vi investerer videre, lyder Jesper Ankers stilsikre parole.

Han kom på god talefod med den hidtidige ejer, Jakob Havndrup. I dag er de gode venner, og Jakob Havndrup er værkfører på stedet.

- Han er min absolutte trykkekunstner. Han er den nok den bedste håndværker inden for det her fag i min optik, siger Jesper Anker om Jakob Havndrup, der ifølge ejeren kan blande farverne, så de rammer så nøjagtigt som muligt.

- Det er nemmere at tage hele kofangeren af, der er sikkert også flere penge i det, men vi lever af at få mange biler igennem og hurtigt. Konceptet er lidt anderledes end en gængs autolakeringsforretning. Der er noget miljøteknisk i det, vi laver. Vi skifter ikke en skærm med mindre den skal skiftes. Du kan ligeså godt få rettet skærmen op, så er den ligesom ny igen. Så vi skifter ekstremt lidt, siger han.

Værkfører Jakob Havndrup (mørk trøje). Foto: Thomas Persson/privatfoto

Derfor kan kunden aflevere bilen og få den tilbage samme dag.

- Jeg sidder bagved og sørger for, vi drifter og husker at tjene penge. Det er min primære del. Så er der det med at styre logistikken og holde gutterne i gang, der har jeg Jakob siddede og styre det, fortæller Jesper Anker.

Annonce

På jagt

Jesper Anker er er fra Skt. Klemens og bor der selv i dag, endda på samme vænge som i barndommen. Han har tre piger og bor sammen med sin kæreste. Så han har fire piger derhjemme og så gutterne på arbejdet.

Jesper Anker, indehaver af Smartlakering, går både på almindelig jagt og på "jagt" på aktiemarkedet efter de bedste papirer. Foto: Martin Kloster

- Det er et godt miks, smiler Jesper Anker.

I sin fritid går Jesper Anker gerne på jagt. Også aktiemarkedet "jager" han de bedste investeringer på.

Der er ikke planer om at udvide i andre byer - og jagte nye lokaliteter, siger han.

- Der er ingen grund til at ændre på noget, der går godt, mener han.

Hvis der er en opgave på for eksempel Sjælland, så henter man i stedet den bil - eller de biler - der skal repareres, lakeres eller klargøres. Jesper Anker har dog udvidet i nogle lagerhaller tæt ved Smartlakerings lokaler, men han overvejer også at få nogle ekstra kvadratmeter et andet sted end på adressen i Hjallese, så Smartlakering får mulighed for at kunne lave hellakeringer af biler. Det kan man ikke nu, fordi firmaet ligger i byzone.

Annonce

Pakkedel giver kunder

På Egegårdsvej ligger der en synshal lige ved siden af. Der ligger også store bilhuse rundt omkring i kvarteret. Det "avler" en del kunder hos Smartlakering.

Der er også travlt på en anden måde - særligt i denne søde juletid.

Smartlakering er også pakkeshop. Der er travlt i øjeblikket. Her er Jesper Anker ved at finde en pakke. Foto: Martin Kloster

For selvom et lakeringsværksted måske ikke er et sted, man forbinder med en pakkeshop, så valgte Jesper Anker at gå ind på pakkeområdet med sin forretning sidste år, fordi det giver meget synlighed. Der er derfor pakkeshop hos Smartlakering for GLS, Bring, Postnord og DAO.

Ifølge Jesper Anker kommer der omkring 500 biler forbi efter pakker om dagen. Han siger, at godt 10 procent af bilerne vender tilbage af en anden grund:

De skal have lavet en ridse i lakken efter en mindre bule eller større skader.

Det elsker Jesper Anker, for han lever af det.

Smartlakering i Hjallese. Foto: Martin Kloster
Smartlakering i Hjallese. Foto: Martin Kloster


Annonce
Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Erhvervsdrivende har valgt: Bellinge har fået en borgmester

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Håndboldklub vil fastholde deres ungdomsspillere: - Vi skal da ikke bare sætte os tilbage og sige: 'Det går nok'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Bager klarede kravet: Men melder fra til EM

Dalum Hjallese Avis

Meget mystisk hul er vendt tilbage til Odense-forstad: Nu skal dykker ned i hullet og sætte en bold i - hvis han kan

Dalum Hjallese Avis

Rekorden blev slået, da aflagte juletræer blev hentet: - Det er helt vildt

Dalum Hjallese Avis

Genbrug er en succes, og de unge er vilde med det: Så nu mangler Kirkens Korshær op mod 10 frivillige

Dalum Hjallese Avis

Ridebane, pool og troldetræer: Gammel proprietærgård i Allerup rummer både luksus og historisk vingesus

Dalum Hjallese Avis

Gratis invitation: Kom i gang med løb

Annonce