Annonce
Dalum Hjallese Avis

Kom med i vandskoven

Kort over området. Grafik: Odense Kommune
I weekenden kan du blive klogere på Brylle Vandskov, når der inviteres til en spændende dag med åbent hus.
Annonce

Borreby/Brylle: "Dørene" til vandskoven i Brylle, på grænsen mellem Odense og Assens Kommune, bliver åbnet søndag den 1. september, når VandCenterSyd og Hedeselskabet sammen med Odense og Assens Kommune inviterer til en spændende dag, hvor man med egne øjne kan se, hvordan vandskoven beskytter drikkevandet i undergrunden.

Brylle Vandskov blev åbnet i 2017. Den første del af skoven er cirka 54 hektar, men i fremtiden er planen, at skoven skal vokse sig til hele 130 hektar. På dagen vil der være mulighed for at gå omkring i området og se, hvad der er sat i gang.

Skoven er fredet mod anvendelse til bebyggelse, industri eller landbrug – og der må altså derfor heller ikke bruges pesticider i skovdriften. Grundvandsmagasinerne under skoven giver drikkevand til mange borgere i Odense, men samtidig giver skoven også værdi for de lokale beboere i Brylle.

Der er åbent hus fra klokken 13 til 16. Her kan du høre mere om grundvandsbeskyttelse, spændende fortællinger fra området, naturpleje med kvæg og potentialet for friluftsliv i skovområdet.

Spejderne i Tommerup inviterer også til blandt andet bueskydning og bål for børnene.

Parkering skal ske ved VandCenterSyd, Vibækvej 77, 5250 Odense SV.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce