Annonce
Dalum Hjallese Avis

Kommunekassen er tom: - Der er ikke flere penge at rydde cykelstierne med

Cykelstien i Fruens Bøge er fyldt med blade. Her hvor vejen buer nedad skal der ikke meget til, før cyklen skrider ud. Foto: Kristian Isaksen
Bladene dækker fuldstændigt cykelstierne flere steder i Odense - blandt andet i Fruens Bøge. Det skaber utryghed for cyklisterne, der savner svar på, hvad der skal ske. Vi har derfor taget en snak med funktionsleder Heine Risom ved Park og Vej. Han har blandt andet ansvaret for at holde tilsyn med cykelstierne:

Odense: I Agedrup tog en borger sagen i egen hånd og fjernede bladene fra supercykelstien, men flere læsere har henvendt sig med eksempler på glat cykelføre i Odense, som følge af de mange blade - er det ikke kommunens ansvar at fjerne dem?

- Jo, hvis nogen har ansvaret, så er det os, men det også sådan, at vi har et vist budget til at håndtere renhold på cykelstierne. Dem er der mange af i Odense, så vi har lavet en prioritering da der er bestemte cykelstier, der kræver mere opmærksomhed end andre. Og for i år budgettet brugt.

Så der er ikke penge til at fjerne bladene på de helt dækkede stier i Fruens Bøge eksempelvis?

Annonce

- Nej. Der er ikke mere at tage af. Vi blev skåret i budgettet sidste år og de resterende penge er blevet prioriteret og fordelt.


vi vil aldrig kunne være alle steder og lige med bladene er det svært at håndtere. Vi kan feje dem væk den ene dag og den næste er de blæst tilbage igen. Principielt kunne vi blive ved med at feje.

Heine Risom


Får I ofte henvendelser fra borgere, der er utilfredse med bladene?

- Ja, det sker jævnligt, men vi vil aldrig kunne være alle steder og lige med bladene er det svært at håndtere. Vi kan feje dem væk den ene dag og den næste er de blæst tilbage igen. Principielt kunne vi blive ved med at feje.

Hvilke cykelstier er udpeget til at blive ryddet?

- Jeg kan ikke lige de specifikke stier, men nogle af dem der ligger på løvfaldsruter typisk i skov, hvor der vil falde mange blade i efteråret.

Supercykelstien i Agedrup løber igennem en skov. Det er vel at mærke en ny cykelsti, som mange borgere har været meget utilfredse med. Ville det have været klogt at prioritere at rydde en ny sti, som borgerne ikke er synderligt glade for, men som kommunen gerne vil have, fordrer mere cyklisme?

- Cykelstien i Agedrup er åbenbart i en kategori, hvor den ikke skulle ryddes, så den er på lige fod med tilsvarende cykelstier i kommunen, der heller ikke er blevet ryddet. Den får ikke dobbelt så meget kærlighed, fordi den er ny. Hvis jeg havde midlerne til det, ville jeg da gerne have sørget for at rydde den. Men det har jeg ikke.

Hvad vil du sige til alle de borgere, der ikke får ryddet deres cykelstier?

- At alle trafikanter selv bærer et ansvar til at færdes efter forholdene. Hvis man ikke er tryg ved det glatte føre, må man stige af og trække eller køre en anden vej.

Man skal også holde et stramt greb om bremsen nedad det lille skrånende stykke ud til Sdr. Boulevard, når cykelstien i Fruens Bøge ophører. De glatte blade er overalt. Foto: Kristian Isaksen

Hvad skal cyklisterne forvente til vinter, hvis budgettet er opbrugt?

- Det er en hel anden pengekasse. Det er vintertjenesten, som kører uafhængigt af budgettet, så stierne skal nok blive ryddet, hvis sneen falder.

Avisen er i færd med at indhente en kommentar fra rådmand i By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

2-1 og hjem i bad: Kinesere flyver over drama i Dalum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce