Annonce
Dalum Hjallese Avis

Martin forfulgte drømmen: - Jeg var spændt på, om jeg ville blive helt til grin

Martin Olander Andersen står i sit skur hver fredag og ordner cykler. Udenfor står en række allerede linet op klar til at blive taget imod i skuret. Foto: Kristian Isaksen
Cykelvasken Odense har eksisteret siden marts. Den er den eneste af sin slags på Fyn, fordi kundegrundlaget mildest talt er usikkert. Martin Olander Andersen har dog haft travlt i sin biks de seneste fire måneder og føler, han har modbevist tvivlerne.
Annonce

Skt. Klemens: Martin Olander Andersen skruer lidt på en gul racercykel, der svæver midt i lokalet. Rundt om ham hænger alskens cykelklenodier på væggene og ved bordet er olier, fedt, rengøringsartikler og værktøj sirligt opstillet.

Det minder om et værksted, men er i højere grad et vaskeri. Det er også et sted, hvor en drøm i øjeblikket får næring.

- I foråret bestemte jeg mig for, at det skulle ske. Jeg åbnede cykelvaskeriet, fortæller han, beredt på, hvordan interviewerens kommende spørgsmål vil udforme sig.

Det er som om, han har oplevet situationen før.

Du må undskylde, at jeg spørger, som jeg gør, men kan det virkelig betale sig?

- Jeg var spændt på, om jeg ville blive helt til grin. Min kone har indrømmet, at hun frygtede, at pengene til webdesigneren ligeså vel kunne være kylet ud af vinduet. Men det er gået overraskende godt. Jeg har haft mange flere henvendelser, end jeg i noget scenarie havde regnet med. Nogle er allerede kommet to gange og jeg har måttet bruge lidt ferie på at nå det hele, fortæller han.

Jeg var spændt på, om jeg ville blive helt til grin. Min kone har indrømmet, at hun frygtede, at pengene til webdesigneren ligeså vel kunne være kylet ud af vinduet. Men det er gået overraskende godt. Jeg har haft mange flere henvendelser, end jeg i noget scenarie havde regnet med. Nogle er allerede kommet to gange og jeg har måttet bruge lidt ferie på at nå det hele

Martin Olander Andersen

Annonce

Mere tid

Så vidt han ved, er han den eneste på Fyn, der tilbyder sin service. Godt nok kun én gang om ugen.

- Det skal selvfølgelig lige ses an først. Fra begyndelsen har det kun været tænkt som et hobbyvaskeri. Jeg arbejder som post og har kunnet få lagt mine timer sådan, at jeg har fri hver fredag, hvor jeg så har tid til cyklerne.

Men hvem benytter sig af din service - en cykelvask er vel ikke noget, man ikke kan klare selv?

- Jeg gjorde mig de samme tanker. Men folk betaler jo også for en bilvask, selvom de kan gøre det selv og det er jo ikke fordi en cykelvask kræver mindre tid. Måske tværtimod. Der er mange små steder, man skal ind. Og helt ærligt - hvor mange har så nogensinde vasket deres cykel? Derudover er noget af det, folk helst vil have mere tid. Hvis man vil have en ren cykel, men ikke lige finder den halve eller hele time, det tager, fordi der altid er noget, der presser på, så er det her vel et godt alternativ, ræsonnerer han.

Annonce

Som en bilvask

Idéen er opstået af Martin Olander Andersens egne nørklerier. Han er den glade ejer af intet mindre end fire racercykler, som hver kan benyttes efter terræn og sæson.

- Jeg har altid været meget pernitten med, at de skulle være toptunede og har elsket at rode med dem. Hvorfor ikke bruge min hobby til at tjene en skilling? Det ville da være værd at prøve af, fortæller han, og minder om, at hans forretning - der i øvrigt går under navnet Cykelvasken Odense - også har andre services på bestillingssedlen.

- Som ved bilvask kører jeg tre pakker, der koster fra 100 til 175 kroner. Den dyreste - deluxe-vasken - kommer med smøring af kabler og kæde. Det lyder ikke af meget, men de her småting er noget, der forlænger en cykels levetid. Og så kører den jo bedre, når skidtet er fjernet fra akslerne.

Cykelvasken Odense

Holder til Sønderdalen 37 i Skt. Klemens.

Arbejder primært fredag og nogle gange weekend.

Tilbyder tre forskellige typer vask.

Cyklen kan imod betaling afhentes.

Læs mere på www.cykelvasken.dk

Annonce

En simpel drøm

Man kan ikke anklage cykel-entusiasten for at være prototypen på en mand af tiden - et karrieremenneske, der hele tiden kigger frem imod næste mål. Hele tiden spæder til de store ambitioner.

Han har ingen skrupler ved at indrømme, at hans drøm ikke maler misundelige miner frem i ansigterne på sine bekendtskaber eller på et tidspunkt kan fylde garagen ud med en Ferrari.

Men drømmen er Martin Olander Andersens egen og den er blevet mere opnåelig, fordi han trods alt turde springe.

- Jeg elsker mit job som post. Når jeg har afleveret sidste pakke, så er dagen ovre. Jeg skal ikke tænke mere på det og jeg kan være i nuet med min familie. Der er ikke det store hurlumhej. Det er en simpel hverdag og det passer mig fint. Drømmescenariet er, at nok kunder benytter sig af min service, så jeg kan arbejde kun med det her. Men det er nok også at skyde for højt, så hvis jeg kan udvide mine arbejdsdage og eventuelt bruge to dage her i mit helle og kun tre dage som post, vil jeg være meget taknemmelig.

Cykelvask er det primære i biksen, men indehaveren kan også godt lide at skrue og spænde lidt til. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce