Annonce
Dalum Hjallese Avis

Meget mystisk hul er vendt tilbage til Odense-forstad: Nu skal dykker ned i hullet og sætte en bold i - hvis han kan

Det mystiske hul i Bellinge er nu dækket til med sand. Men opgaven med at sikre, at det ikke opstår igen er ikke færdig. Foto: Martin Kloster
Sidste år opstod der et hul på en sti i et nyt boligområde ved Bellinge. For nylig kom hullet tilbage. Der er ikke helt klarhed over, hvad det skyldes, men der bliver taget hånd om det nu, lover Vandcenter Syd.

Bellinge: Titlen på en ny, original Netflix-serie?

Næste julekalender med Poul og Nulle - direkte fra Bellinges undergrund?

Måske bedre at få bygget en lille bro hen over området?

Annonce

Folk gjorde forleden lidt grin med med "hullet" i Bellinge på Bellinges lokale facebookgruppe. For det mystiske hul, der ud af ingenting pludselig opstod i marts sidste år, er nu atter kommet tilbage "fra dybet" så at sige. Sidste år sank jorden væk mindst tre gange og resulterede i et hul på cirka en kubikmeter forsvundet sand. Ingen vidste helt hvorfor. Og klogere er vi for så vidt heller ikke i dag.

Nu da hullet er vendt tilbage, er der derfor på stien bag volden - hen forbi Romerdalen - i øjeblikket spærret af, så man undgår at træde ind over hullet, selv om der er lagt sand på igen. Hullet er lige ved en brønd.

Sådan så hullet ud sidste år. Arkivfoto: Carsten Johan Pedersen/privat

Om det noget besynderlige fænomen siger projektleder ved Vandcenter Syd, Birgitte Porsmose, at der er taget hånd om det for at løse problemet en gang for alle, men det har været svært at gøre noget ved det her og nu.

- Det er egentlig en brønd, der blev etableret i forbindelse med ved den første etape i Bellinge Fælled (Kimbrerbakken, red.), men fordi Odense Kommune i forbindelse med byggemodningen i etape tre skulle have en ny sti, ville de gerne have, at Vandcenter Syd flyttede brønden, fortæller Birgitte Porsmose.

- I forbindelse med flytningen af brønden blev vi nødt til at banke en spuns/jernplader i jorden for at holde på jorden, mens der skulle graves ud til en brønden. Pladerne er en midlertidig foranstaltning for at sikre imod jordskred, når brønden skal sættes. Brønden er godt fem meter dyb, men spuns/jernpladerne har været nede omkring 10 meter, siger hun.

Vi vil gerne have kørt noget yderligere tv i ledningerne omkring den her brønd for at se, om der måske er noget, der er koblet forkert på.

Birgitte Porsmose

- Da brønden var flyttet til den nye placering, og der var fyldt op omkring den med jord, skulle spunspladerne trækkes op af jorden igen. Det har måske skabt nogle lommer i jorden omkring brønden, så det med tiden sætter sig med hullet til følge. Det kan være en af forklaringerne, siger Birgitte Porsmose.

- Det andet kan være, at noget er koblet forkert sammen, tilføjer hun.

Dykker på arbejde

Derfor vil man i første omgang undersøge det med en tv-inspektion i ledningerne omkring brønden, inden det måske kan blive nødvendigt at grave ned igen.

Problemet er bare, at der står så meget vand i undergrunden i ledningerne omkring brønden, at det er umuligt at køre tv-inspektion lige nu, oplyser Birgitte Porsmose.

Her set fra en anden vinkel. Foto: Martin Kloster

- Vi vil gerne have kørt noget yderligere tv i ledningerne omkring den her brønd for at se, om der måske er noget, der er koblet forkert på. Vi har haft kørt lidt tv på et tidspunkt, men ikke tilstrækkeligt til, at vi har afdækket den strækning, der er før og efter den her brønd, hvor hullet opstår.

- Vi har jo nogle regnvandsbassiner derude, hvor der står meget vand i og derfor kan vandet stå tilbage i de ledninger, hvor vi skal køre tv i. For at få ledningerne tømt for vand, skal vi have sat en bold ned i ledningerne for at holde vandet væk. Det har knebet, fordi vi skal presse den her bold to meter ned under vand, og det er det, der vanskeliggør det, siger Birgitte Porsmose.

Mystisk hul i jorden på sti i Bellinge. Foto: Martin Kloster

Derfor vil man prøve at få en dykker til at hjælpe med at sætte bolden ind i ledningerne, nævner hun.

Det er Vandcenter Syd, som er et aktieselskab ejet af Odense Kommune og Nordfyns Kommune, der har ansvaret for opgaven.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Håndboldklub vil fastholde deres ungdomsspillere: - Vi skal da ikke bare sætte os tilbage og sige: 'Det går nok'

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Bager klarede kravet: Men melder fra til EM

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Meget mystisk hul er vendt tilbage til Odense-forstad: Nu skal dykker ned i hullet og sætte en bold i - hvis han kan

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Rekorden blev slået, da aflagte juletræer blev hentet: - Det er helt vildt

Dalum Hjallese Avis

Genbrug er en succes, og de unge er vilde med det: Så nu mangler Kirkens Korshær op mod 10 frivillige

Dalum Hjallese Avis

Ridebane, pool og troldetræer: Gammel proprietærgård i Allerup rummer både luksus og historisk vingesus

Dalum Hjallese Avis

Gratis invitation: Kom i gang med løb

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo starter og slutter året med lukkede døre, men klarer det alligevel 'udmærket' - et dyr kan måske se frem til et sjovere liv

Dalum Hjallese Avis

Nyt hemmeligt åndehul i byen: To nye søer til gavn for dyr og mennesker

Annonce