Annonce
Dalum Hjallese Avis

Min Ven Katten overlever: - Nu behøver jeg ikke lukke døren for flere katte

Min Ven Katten klarer sig i mindst er år endnu. Så skal coronaen "bare" trække sig tilbage. Foto: Kristian Isaksen
Sonja Nielsen frygtede det værste for internatet Min Ven Katten. Fraværet af penge i pensionatkassen har presset økonomien til bristepunktet, men i nærmest sidste øjeblik sørgede en række privatdonationer for, at katte-hellet i Højby overlever.
Annonce

Højby: Hvis Sonja Nielsen kunne, så ville hun spinde med en volumen som hundrede katte i disse dage.

Fra marts har Min Ven Katten, hvor hun er internatleder, ellers levet en tilværelse i en symfoni af ren kattejammer komponeret af en virus, der har truet med at tage alle ni liv på såvel beboere som internat på én gang.

En presset økonomi skubbede stedet helt ud til afgrunden, men i midtjuli ændrede kursen sig så småt.


Da historien kom ud begyndte donationerne og det ser ud til, at de er kommet fra hele landet og mange af navnene bag, kender jeg slet ikke. Det er overvældende, at så mange mennesker har givet et bidrag, selvom de ikke har noget tilhørsforhold, men fordi de gør det for kattenes skyld. Det rører mig meget, at så mange rare mennesker har tænkt på os. Jeg er meget taknemmelig

Sonja Nielsen


- De seneste uger har ændret alt. Det er gået fra bekymringstårer til glædestårer, fortæller Sonja Nielsen, hvis pludselige humørforvandling er til at forstå.

- Vi har fået penge nok ind til, at vi er her mindst et år endnu. Jeg havde ellers allerede set os lukke i efteråret.

Annonce

Avisartikel hjalp

Verdenslukningen betød, at efterspørgslen på pensionater faldt betragteligt. Imens kattene hyggede derhjemme sad Sonja Nielsen og talte hver en øre.

- Jeg måtte afvise katte i døren af frygt for, hvad en eventuel dyrlægeregning kunne beløbe sig til. Det gjorde frygteligt ondt, men jeg kunne ikke løbe risikoen, for der var ingen penge tilbage.

En artikel her i avisen lod til at være en stærkt medvirkende redningsfaktor.

De elsker katte. Foto: Kristian Isaksen

- Da historien kom ud begyndte donationerne og det ser ud til, at de er kommet fra hele landet og mange af navnene bag, kender jeg slet ikke. Det er overvældende, at så mange mennesker har givet et bidrag, selvom de ikke har noget tilhørsforhold, men fordi de gør det for kattenes skyld. Det rører mig meget, at så mange rare mennesker har tænkt på os. Jeg er meget taknemmelig, siger Sonja Nielsen, der ikke selv trækker nogen løn i foretagendet.

- Jeg er førtidspensionist. Min løn her er at kunne give kattene et helle og forhåbentligt sende dem videre til gode mennesker. Pengene går til husleje, mad, dyrlægeregninger - praktiske ting.

Og nu er du klar til at tage imod katte igen?

- Ja, bare kom med dem. Nu behøver jeg ikke lukke døren for flere katte, siger Sonja Nielsen muntert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce