Annonce
Dalum Hjallese Avis

Når han ikke kigger ind i dine øjne, spiller han rockmusik med sin bas: 47-årig øjenlæge er kommet godt på plads i Odense

Peter B. Hansen er ny øjenlæge i Bellinge. Foto: Martin Kloster
47-årige Peter B. Hansen har været den nye øjenlæge i Bellinge siden årsskiftet. I sin fritid spiller han løs på sin bas.

Bellinge: Ved årsskiftet åbnede øjenlæge Peter B. Hansen sin nye klinik i Bellinge, Øjenklinik Fyn, efter et par måneder med ombygning af lokalerne. Adressen er Elmegårdsvej 5.

Han har haft øjenklinik i Tommerup St. og havde været der i 10 år. Der var forskellige årsager til, at han flyttede tættere mod Odense.

- Jeg boede til leje derude og jeg ville gerne have nogle andre lokaler. Jeg ville også gerne kunne bygge det efter mit ønske. Jeg kan godt lide, at det er i stueplan. Og der skal ikke være et eller andet med parkeringsvagter, det bryder jeg mig ikke om, fortæller øjenlægen om årsagen til flytningen.

Annonce

Peter B. Hansen blev uddannet i Odense og blev speciallæge i 2009. Efter nogle år "her og der på forskellige øjeafdelinger", valgte han så at købe sin praksis i Tommerup St. Det var i 2011/2012. Karrieren startede, da han tilfældigvis fik en klinik i Holstebro.

- Så blev man fanget ind i det. Og det kunne man godt se sig i de næste mange år, siger han om sin karriere som øjenlæge.

Peter B. Hansen er blevet taget godt imod i Bellinge, siger han. Der er både gamle patienter fra Vestfyn og nye fra Bellinge-området. Men også andre steder fra.

Peter B. Hansen spiller bas, når han har fri og tid til det. Foto: Martin Kloster


- Jeg har på fornemmelsen, at de kommer fra hele Fyn. Også fra Langeland og øerne. Jeg har altid plads til nogen. Vi siger aldrig, at der ikke er tilgang for nye. Det kan godt være, at ventetiden svinger lidt i perioder, siger Peter B. Hansen, der oprindelig er fra Gråsten i Sønderjylland.

Selve købsprisen vil jeg ikke sige. Renoveringen har jeg nok investeret de første i hvert fald 1,3-1,4 millioner kroner. Penge, jeg skulle ud og låne

Peter B. Hansen

Han har en fast sekretær og derudover får han sekretærhjælp fra et hold af syv medicinstuderende.

Har investeret over en million kroner

Der har bl.a. været et forsikringsselskab i bygningen før, og i tidernes morgen vist en bank, siger 47-årige Peter B. Hansen.

Peter B. Hansen er 47 år. Foto: Martin Kloster

Han vil ikke ud med, hvad han har betalt for lokalerne, men vil dog gerne fortælle, at han har investeret et pænt beløb i en ombygning på Elmegårdsvej.

- Selve købsprisen vil jeg ikke sige. Renoveringen har jeg nok investeret de første i hvert fald 1,3-1,4 millioner kroner i. Penge, jeg skulle ud og låne, siger han.

Han valgte i sin tid at blive læge, fordi det gav mening, siger han.

- Det er noget med, at det for mig giver mening at behandle sygdomme. Og jeg kan godt lide det faglige og det naturvidenskabelige omkring det. Læren om sygdomme og biologi, siger Peter B. Hansen iført sin hvide kittel.

Klinikken set udefra. Foto: Martin Kloster

Han kalder øjet for et fantastisk apparat og sammenligner det med et kamera. Bortset fra, at et kamera i dag er indstillet. Øjet, derimod, ændrer karakter livet igennem.

Annonce

Spiller bas

Når øjenlægen tager hjem og slapper af, har han lige tre døtre, han og hustruen, som tillige neurolog og speciallæge på Skt. Anne Plads i Odense, også skal tage sig af. Pigerne er 10, 12 og 16 år. Når Peter B. Hansen så endelig har lidt fritid, spiller han gerne på sin bas.

Kan du se, hvad det forestiller? Foto: Martin Kloster

- Jeg spiller musik. Rockmusik. Det kan jeg godt lide. Det er typisk noget, der ender nede i 70'erne. Da jeg læste under studiet spillede vi i et band, mig og nogle kammerater, hvor vi spillede på det tidligere Arkaden. I dag må jeg sige, at det der med at være oppe sent lørdag aften er jeg lidt for gammel til. Så spiller jeg på amatørbasis, fortæller Peter B. Hansen, der også ynder at tage ud og høre jazz.

Og så skal han endelig til Tinderbox til sommer. Det glæder han sig til efter et par aflysninger grundet coronasituationen.

Han skal se det med egne øjne.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce